Het 45 Plus Team van Baanbrekers is een succes. Sinds de start in het voorjaar van 2018 zijn al tientallen uitkeringsgerechtigden van 45 jaar en ouder begeleid naar betaald werk in de regio Langstraat. Dit blijft niet onopgemerkt. WerkgeversServicepunt Werkhart (UWV, gemeenten en SW-bedrijven) wil de Methode van het 45 Plus Team in heel Midden-Brabant gaan inzetten. “Dat zien we als een mooi compliment”, reageert werkmakelaar Silvia Costa die vanuit Baanbre-kers bij het project is betrokken.

Het 45 Plus Team van Baanbrekers bestaat uit trainer Ton Kreemers en de werkmakelaars Wafae Zougari, Bert van Hal en Silvia Costa. Het fundament onder het succes is een combinatie van coaching en training op het gebied van sollicitatie, motivatie, beweging, voeding en leefstijl. Silvia: “Fitheid in geest en lichaam versterken elkaar, de stap richting werk begint met een positieve instelling. Je kunt nog zo’n goede sollicitatietraining doen, zonder positieve instelling bereik je je doel nooit. Een bewuste leefstijl helpt. Het bevordert je arbeidsfitheid en welzijn en maakt zo de stap naar werk makkelijker. Daarom brengen we de kandidaten letterlijk en figuurlijk in beweging.”

Intensief

Het 45 Plus Trainingsprogramma bestaat uit twaalf bijeenkomsten voor groepen van tien tot vijftien kandidaten die Baanbrekers zelf selecteert en uitnodigt. Toegang tot het programma is laagdrempelig: kandidaten hebben minimaal een basisbeheersing van de Nederlandse taal (vanaf A2 niveau) en er is arbeidspotentieel. Na een introductie met teambuilding volgen twee intensieve beweeg- en fitheidstrainingen in het stadion van voetbalclub RKC. “Lekker bewegen en in dat bewegen een link leggen met de hindernissen en mogelijkheden die je tegenkomt op de arbeidsmarkt. Samenwerking, afstemming, doorzettingsvermogen en het onderzoeken van de eigen vitaliteit en kwaliteiten spelen hierbij de hoofdrol”, legt Silvia uit. De kandidaten nemen deel aan workshops over inkomen en leefstijl en krijgen les in het opstellen van een goede sollicitatiebrief en cv. Ook het voeren van een sollicitatiegesprek en elevator pitch komen aan bod, evenals mogelijkheden voor het uitbreiden en inzetten van je netwerk.

Praktijkgericht

Na het trainingsprogramma laat het 45 Plus Team de deelnemers niet zomaar los. Het programma gaat over in het traject ‘Bewegen naar werk’. Dit is een praktijkgericht programma, wekelijks en klassikaal, met jobcoaching, samen solliciteren, samen vacatures bespreken en de kunst van het gericht zoeken naar passende vacatures. Zo blijft Baanbrekers de deelnemers aansporen om mee te doen en kansen te pakken. Ook kunnen deelnemers meedoen aan de werkgelegenheidsprojecten Talent2Work en het Maatjesproject. Of ze gaan meedraaien in het Transferium om hun werknemersvaardigheden te verbeteren. Elke deelnemer heeft zijn eigen grenzen en mogelijkheden. Het 45 Plus Team probeert per persoon maatwerk te leveren, voor zover mogelijk.

Talentenstages

Via de werkmakelaars van Baanbrekers heeft het 45 Plus Team rechtstreeks contact met potentiële werkgevers. Goede voorbeelden zijn de bedrijven Syncreon, Ingram Micro en Sunware waar al langere tijd groepen medewerkers van Baanbrekers succesvol actief zijn. Ook organiseert het 45 Plus Team talentenstages bij geïnteresseerde bedrijven, vertelt Silvia. “Ondertussen houden we tijdens het hele trainingsprogramma onze oren en ogen goed open. We laten geen enkele kans op een match verloren gaan.”

Sinds de start in april 2018 verwelkomde het 45 Plus Team vijf groepen met in totaal 53 deelnemers. Daarvan stroomden er inmiddels 33 (ruim 62%) door naar vast werk. “Dat is een mooi succes, maar we merken nu dat het aantal uitstromers afneemt. Daarom verlagen we de leeftijdgrens. We voeren al gesprekken met kandidaten uit de leeftijdsgroep van 27 tot 45 jaar. Daar maken we binnenkort een selectie uit, waarmee we in januari willen starten.”