Tozo coronahulp voor ondernemers

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) gaat zijn derde fase in. Tozo-3 start op 1 oktober 2020 en duurt tot 1 juli 2021. Aanvragen kan vanaf nu met het formulier op onze website. Dit is een PDF-formulier. Heeft u problemen met invullen, kijk dan naar de informatie onderaan dit bericht. Heeft u het fomulier ingevuld? Stuur het dan op naar Baanbrekers, Antwoordnummer 10070, 5140 VB in Waalwijk. Heeft u Tozo 2 ontvangen? Dan heeft u van ons na 30 september jl. al een verkort aanvraagformulier ontvangen. U kunt dit formulier gebruiken. Voor u is het uitgebreide Tozo-3 formulier niet van toepassing.

LET OP:

De uitkering levensonderhoud kunt u in de maanden oktober en november 2020 met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2020 aanvragen. Vanaf 1 december 2020 kunt u de uitkering aanvragen vanaf de 1-ste van de maand waarin u de aanvraag doet. Dus vraagt u de uitkering bijvoorbeeld aan op 18 november? Dan kunt u de uitkering aanvragen vanaf 1 oktober (of vanaf 1 november, 1 december, 1 januari, enzovoort). Vraagt u de uitkering aan op 15 december? Dan kunt u aanvragen vanaf 1 december of de 1-ste van een latere maand. U kunt vanaf december 2020 geen Tozo-uitkering aanvragen voor de voorafgaande maanden

Wanneer aanvragen?

Zelfstandigen kunnen de uitkering alléén aanvragen als zij door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen en als het totaal van hun gezinsinkomen onder het sociaal minimum komt. Ook komen zij mogelijk in aanmerking voor een lening voor bedrijfskapitaal als hun onderneming door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen is gekomen. Is een zelfstandige om andere redenen in financiële problemen gekomen? Dan komt hij of zij niet in aanmerking voor Tozo-3.

Komt u in aanmerking?

Wie twijfelt of hij of zij in aanmerking komt voor Tozo-3, kan op krijgiktozo.nl een beslisboom met vragen doorlopen. Dit geeft een indicatie of de zelfstandige wel of niet bij de doelgroep hoort en wel of niet in aanmerking kan komen voor Tozo-3. Belangrijke voorwaarden zijn het voldoen aan het urencriterium van 1225 uur per jaar en op 17 maart 2020 staan ingeschreven bij KVK.

Tozo-3 niet aanvragen via SOLO-loket

U kunt Tozo-3 niet aanvragen via het SOLO-loket. Dit loket is uitsluitend bedoeld voor Bbz-aanvragen.

Meer informatie?

Meer informatie over Tozo-3 staat te lezen op het aanvraagformulier.

Problemen met het PDF-formulier?

Lukt het niet om het PDF-formulier in te vullen en op te slaan? Controleer dan of u de juiste versie van Adobe Acrobat Reader gebruikt. De meest recente versies van Acrobat Reader vindt u hier: