De droom van menig werkzoekende: werken bij een nieuw bedrijf. Een écht nieuw bedrijf dus. Die kans wordt geboden aan werkzoekende talenten uit de Langstraat, Tilburg en ’s-Hertogenbosch die bij Airopack in Waalwijk aan de slag willen gaan. Op donderdag 21 juli jl. kwamen deze talenten bijeen bij Baanbrekers om tekst en uitleg te krijgen over de innovatieve productie van milieuvriendelijke spuitbussen.

Airopack zoekt enthousiaste en gemotiveerde medewerkers voor een nagelnieuw en innovatief product.

Airopack zoekt enthousiaste en gemotiveerde medewerkers voor een nagelnieuw en innovatief product.

Pure lucht
“We zijn een nieuw bedrijf met een verleden dat teruggaat tot het begin van de jaren zeventig”, legt HR-medewerker Darlene Blomont uit. “We zijn onderdeel van de Kelders Group, een bedrijf dat rond 1973 is gestart met de productie van plakstiften en kitkokers. Op 1 augustus starten we de productie van onze laatste innovatie in een nieuwe fabriek. We hebben een milieuvriendelijke aerosol ontwikkeld, waarmee we de wereldmarkt op gaan. Het is een product dat is gemaakt van PET, net zoals de frisdrankflessen. Dus is het helemaal recyclebaar. Verder zit er alleen pure lucht onder druk in, waardoor er geen drijfgassen hoeven worden gebruikt die minder goed zijn voor het milieu. Tenslotte zorgen onze aerosols ervoor dat het product in de spuitbus helemaal tot de laatste druppel opgaat. Er is dus geen verspilling.”

HR-medewerker Darlene Blomont van Airopack geeft tekst en uitleg over het innovatieve product.

HR-medewerker Darlene Blomont van Airopack geeft tekst en uitleg over het innovatieve product.

Tien verschillende functies
Voor de productiefaciliteit die in Waalwijk van start gaat, zoekt Airopack medewerkers. “Voor acht tot tien verschillende functies zoeken we zo’n man of zestig”, legt HR-medewerker Monique Hersleven uit. “De functies lopen uiteen van spuitgietoperator en logistiek operator – hef- en reachtruck – tot assemblage operator.” Baanbrekers en de UWV-vestigingen in Tilburg en ’s-Hertogenbosch selecteerden een flink aantal talenten die graag willen meewerken aan het succes van Airopack. Na een introductiebijeenkomst zijn er individuele gesprekken gevoerd. Die moeten uiteindelijk uitmonden in een stabiel personeelsbestand waarmee Airopack uit de voeten kan.

Airo3Talenten van UWV Tilburg, UWV 's-Hertogenbosch en Baanbrekers toonden veel interesse in de functies van Airopack.

Talenten van UWV Tilburg, UWV ‘s-Hertogenbosch en Baanbrekers toonden veel interesse in de functies van Airopack.

Wereldsucces
“We zijn een hecht familiebedrijf, dus het moet gewoon goed klikken”, gaat Darlene Blomont verder. “We zoeken enthousiaste en gemotiveerde aanpakkers die zich graag voor langere tijd aan ons bedrijf willen verbinden. Achtergrond en leeftijd doen er niet toe. Trots en passie voor het product en onze fabriek daarentegen wel. Samen moeten wij ervoor gaan zorgen dat ons mooie en unieke product een wereldsucces gaat worden.”