Albert Heijn is al behoorlijk oud. De winkel in Kaatsheuvel is van meer recente datum.

De eerste rondleiding in het kader van Talent2Work in de gemeente Loon op Zand is een feit. De Albert Heijn in Kaatsheuvel beet op vrijdag 24 januari jl. wat dit betreft de spits af. Directeur-eigenaar Piet den Hartog en supermarktmanager Erik den Hartog verwelkomden een groep van acht werkzoekende talenten. Ook burgemeester Wim Luijendijk, wethouder Henk van Komen, wethouder Wil Ligtenberg en Baanbrekersmedewerkers Miranda Tannemaat en Kim Beerens waren van de partij.

 

Klantvriendelijkheid, bezieling en betrokkenheid
Na de ontvangst en een voorstelrondje in de bedrijfskantine van de Albert Heijn trok het gezelschap over het ‘laad- en losdock’, door het magazijn en door de winkel. Onderweg kregen de aanwezigen op een enthousiaste manier uitleg van vader en zoon Den Hartog. Klantvriendelijkheid, bezieling en betrokkenheid zijn kernwoorden bij de Kaatsheuvelse onderneming. Met 150 medewerkers is de supermarkt een grote werkgever in de gemeente Loon op Zand. De Albert Heijn heeft momenteel twee vacatures. Zo wordt gezocht naar een managementassistent en naar een demonstratiekok. Het streven is deze vacatures in te vullen met kandidaten vanuit Talent2Work.

Begeleid Werken
Directeur-eigenaar Piet den Hartog heeft in het verleden al goede ervaringen opgedaan met Baanbrekers. “We hebben al meer kandidaten op bezoek gekregen die aan de slag zijn gegaan op verschillende functies. Momenteel werken er twee personen in een Begeleid Werkenconstructie via Baanbrekers. Deze medewerkers zijn bij ons in dienst, worden door ons betaald, maar krijgen goede extra begeleiding vanuit Baanbrekers.” De kans bestaat dat nu via Baanbrekers nieuwe collega’s aan de 150 medewerkers worden toegevoegd. “Talent2Work is wat dat betreft een mooie, positieve en vooral laagdrempelige manier om als werkgever en werkzoekenden met elkaar in contact te komen.”