Baanbrekers helpt 225 talenten aan de slag.

Het gaat goed met het aan het werk helpen van mensen bij Baanbrekers, de publieke onderneming voor meedoen, werk en inkomen van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. “In de eerste twee kwartalen van 2016 gingen 225 talenten aan de slag in échte banen”, vertelt Frank Pijnenburg, manager re-integratie & participatie trots. “In het eerste kwartaal waren het honderd personen, in het tweede kwartaal 125.”

Bredere doelgroep
De talenten die aan de slag zijn geholpen op de arbeidsmarkt zijn lang niet alleen mensen die een uitkering van Baanbrekers ontvangen. “Baanbrekers bedient een veel bredere doelgroep. Denk hierbij aan schoolverlaters, jongeren zonder uitkering, niet-uitkeringsgerechtigden, personen die aanspraak maken op de Banenafspraken en mensen uit de bestanden van UWV of andere gemeenten zoals Tilburg en soms zelfs ‘s-Hertogenbosch. Baanbrekers bedient dus inmiddels breed onze arbeidsmarkt.”

Regionaal samenwerken
Het breed bedienen van de arbeidsmarkt is ook de wens van arbeidsmarktregio Hart van Brabant, waarin Baanbrekers actief is. “In onze arbeidsmarktregio wordt regionaal samenwerken en daarvan de vruchten plukken door alle wethouders onderschreven. Dit geeft Baanbrekers de optimale kans om lokale en regionale werkgevers als een professionele arbeidsintermediair te ondersteunen. Goed voor de brede doelgroep en goed voor de lokale economie.”