Baanbrekers bereikte in 2016 een plaatsingrecord! - foto: archief Baanbrekers.

Baanbrekers heeft in 2016 meer dan vijfhonderd mensen aan het werk geholpen. “Voor het eerst zijn we door de magische 500-grens heen gebroken”, vertelt manager re-integratie & participatie Frank Pijnenburg trots. “In 2015 presteerden we met een krappe vierhonderd plaatsingen ook al erg goed.”

Gemêleerd gezelschap
2016 was volgens de manager écht een jaar waarin het ene na het andere talent een nieuwe werkzame toekomst kon vinden. “Dit dankzij de inspanningen van de talenten zelf, van onze lokale en regionale werkgevers en van de werkmakelaars en accountmanagers van Baanbrekers. Samen hebben we een mooie mix aan talenten met en zonder beperkingen aan de slag kunnen helpen. Het betreft een gemêleerd gezelschap van vrouwen en mannen, van jongeren en ouderen, van mensen met en mensen zonder een migratieachtergrond.”

Arbeidsmarkt
De talenten die in 2016 aan de slag gingen waren niet alleen mensen die een bijstandsuitkering van Baanbrekers ontvangen. “Denk hierbij aan schoolverlaters, jongeren zonder uitkering, niet-uitkeringsgerechtigden, personen die aanspraak maken op de Banenafspraken en mensen uit de bestanden van UWV of andere gemeenten zoals Tilburg en soms zelfs ‘s-Hertogenbosch. Baanbrekers bedient dus inmiddels breed onze arbeidsmarkt.”

Baanbrekers bereikte in 2016 een plaatsingrecord! - foto: archief Baanbrekers.

Vruchten afgeworpen
In 2016 hielp Baanbrekers ook statushouders aan het werk. “Hiervoor ontwikkelden we een speciale aanpak die meteen al vruchten heeft afgeworpen. Zo zijn er in 2016 al bijna twintig statushouders bij reguliere werkgevers in dienst getreden.” De manager merkt op dat de doelgroep die door Baanbrekers wordt bediend, niet zonder meer plaatsbaar is. “Het aan de slag helpen van statushouders en van de talenten die voorheen tot de doelgroep van de Wet sociale werkvoorziening, de Wajong of de WIA behoorden, is een behoorlijke klus. Hierop moeten we als Baanbrekers écht investeren, omdat deze personen anders aan de kant blijven staan. En dat zou natuurlijk voor iedereen enorm zonde zijn. We streven ook bij deze personen naar werk dat zo regulier mogelijk is.”

Regionaal samenwerken
Het breed bedienen van de arbeidsmarkt is de wens van arbeidsmarktregio Hart van Brabant, waarin Baanbreker actief is. “In onze arbeidsmarktregio wordt regionaal samenwerken en daarvan de vruchten plukken door alle wethouders onderschreven. Dit geeft Baanbrekers de optimale kans om lokale en regionale werkgevers als een professionele arbeidsintermediair te ondersteunen. Goed voor de brede doelgroep en goed voor de lokale economie.”