Vijftien getalenteerde taartenbakkers gingen maandag 30 juni jl. aan de slag met het bakken van citroentaarten in de keukens van Chalet Fontaine in Kaatsheuvel. De vijftien werkzoekende hobbybakkers deden mee aan Bake-It-Till-You-Make-It. Stuk voor stuk zijn de vijftien kandidaten op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze willen van hun hobby hun beroep maken.

De getalenteerde hobbybakkers, de organisatoren en de sponsoren van Bake-It-Till-You-Make-It.

De getalenteerde hobbybakkers, de organisatoren en de sponsoren van Bake-It-Till-You-Make-It.

Ultieme taart
“De hobbybakkers worden uitgedaagd om de ultieme Zoete Citroentaart te bakken”, vertelt Judith Deliën van Loopbaanbegeleider De Zoete Citroen uit Kaatsheuvel. “Nadat de hobbybakkers hun Zoete Citroentaarten hebben gebakken, worden ze gewaardeerd door een jury. Deze jury wordt gevormd door meester-patissier Robèrt van Beckhoven en burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand.”

Zoete toekomst
De taartenbakker van de winnende ‘zure’ lekkernij kan een zoete toekomst tegemoet zien. “De winnende hobbybakker krijgt namelijk een droomstart als bakker. Hij of zij krijgt een jaar lang coaching van De Zoete Citroen en coaching van Luuk Broos, eigenaar van Chalet Fontaine en Maison Luuk. Op die manier kan de hobbybakker uitgroeien tot échte bakker. Dit kan zowel in dienstverband zijn als ook als zelfstandig ondernemer.”

Out-of-the-box-aanpak 
Het bijzondere concept om van je hobby je werk te maken kan rekenen op de warme medewerking van Baanbrekers. “Wij werken graag mee aan dit soort creatieve manieren om talenten aan de slag te helpen”, vertelt Kim Beerens, accountmanager van Baanbrekers. “Zo waren we onlangs ook betrokken bij ‘Kies de Kok’, een evenement van Albert Heijn in Kaatsheuvel om een demonstratiekok voor in de winkel te werven. Door dit soort vormen van een out-of-the-box-aanpak kunnen werkzoekende talenten aan te werk en uit de uitkering worden geholpen.”