Veel kantoormedewerkers van Baanbrekers werken thuis in verband met de coronacrisis.

Ook de thuiswerkers verdienen een plek in de serie ‘Business as (un)usual’. Een serie over de doorwerkers, de mensen die Baanbrekers draaiend houden in coronatijd. Thuis werken klinkt idyllisch, maar de werkelijkheid is weerbarstig. Ja, je werkt efficiënter. Maar oh, wat kan het saai zijn zonder collega’s.

Paar weken

P&O adviseur Naomi werkt al een paar weken thuis. Ze staat zoals altijd om 7:00 uur op en klapt haar laptop om 8:00 uur open. “Ik ben gewend om elke week wel een paar uurtjes thuis te werken. Maar de hele week thuis is echt andere koek”, ervaart ze. In de woonkamer creëerde ze een kleine efficiënte werkplek die kan blijven staan. Gewoon prima. Enkele keren per dag zoekt ze even ontspanning in de tuin. “Samen met collega’s deed ik al drie sollicitatiegesprekken via Whatsapp”, vertelt Naomi. “Dat ging goed. Beeld en geluid waren in orde en omdat je elkaar maar beperkt ziet, verlopen de gesprekken efficiënter.”

Doorwerken

Een andere positieve ervaring is het ongestoord kunnen doorwerken. “Thuis doe ik meer in minder tijd. Daar staat tegenover dat mijn organisatievoelsprieten noodgedwongen uit staan. Het geluid, het gevoel, de beleving van Baanbrekers ontbreken en dat is voor een P&O adviseur echt een gemis. En ik mis natuurlijk mijn collega’s. Geen gesprekken, geen geintjes, niet even rondlopen naar andere afdelingen. Als je thuis werkt, valt al het persoonlijke weg, ga je je collega’s nog meer waarderen en voelt het goed als even iemand belt. Ik zal blij zijn als ik weer terug ben op kantoor.”

Veel medewerkers van Baanbrekers werken nu thuis.

Lichaamstaal

Projectbegeleider Joep zit prima met zijn laptop in de woonkamer. “Binnen dertig seconden ben ik in het systeem en aan de slag. Een dikke pluim voor Automatisering!”, lacht hij. Joep houdt veel contact met alle klanten en vooral met de voorlieden in het veld. Uit die telefoongesprekken probeert hij zoveel mogelijk informatie te halen. “Want ik mis natuurlijk de mensen waaraan ik leiding geef. Normaal spreek en zie ik ze vaak en dan haal ik veel informatie uit de lichaamstaal. Hoe zitten ze erbij? Hoe staan de ogen? Dat mis ik nu. Dat kan ik maar deels compenseren door meer en andere vragen te stellen.”

Veel onderweg

Joep is altijd veel onderweg en leeft van persoonlijk contact. Daarom had hij niet verwacht dat thuiswerken zou bevallen. “Ik kan de hele dag doorwerken en houd ongestoord mijn administratie bij. Dat is toch wel het grote voordeel van thuiswerken: gericht en effectief doorwerken zonder onnodige storingen.” Trekt hij lessen uit zijn nieuwe ervaringen? “Misschien moet ik voortaan kritischer zijn en me afvragen: kan ik de kwaliteit van mijn bezoeken verhogen door het aantal bezoeken te beperken? Ik voel daar mogelijkheden voor. Ook besef ik nu dat veel mensen kunnen thuiswerken, tenminste een deel van de week. Dat zou veel milieuvervuiling en files schelen.”

Sparren

Net als Joep mist jobcoach Marianne het persoonlijk contact met de cliënten. Dat gaat nu vooral telefonisch. “Ik kan niet meekijken op de werkvloer en videobellen compenseert dat gemis maar voor een deel.” Marianne werkt aan een antiek dubbel bureau in de huiskamer. Ook haar vriend, die vergelijkbaar werk doet voor een ander bedrijf, zit aan dit bureau. “Best bijzonder. We sparren regelmatig over van alles. Door het grote raam in de huiskamer zie ik de buurtkinderen op berenjacht. Ja, ook wij hebben een beer op de vensterbank.” Haar vijftienjarige dochter volgt aan de keukentafel digitale schoollessen, haar zoon van zeventien doet dat op zijn kamer.

Tijd indelen

Het zelf kunnen indelen van je tijd vond Marianne een groot voordeel toen ze net begon met thuiswerken. Dat blijkt inmiddels ook een nadeel: “Want ik zit nu ook vaak ’s avonds en op vrije dagen te werken. De verschillende onderdelen in ons leven lopen aardig door elkaar. Mijn administratieve werk gaat thuis prima, ik doe meer in minder tijd. Die belangrijke les wil ik na de coronacrisis vasthouden.”