Elke dag van de werkweek is er een cleanteam te vinden in het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk. Daar zorgt het cleanteam ervoor dat de orderpickers hun werk kunnen doen, zonder last te hebben van rommel op de werkvloer. “Als Xenos zijn wij er voor iedereen, dus ook voor mensen die wat hulp nodig hebben om hun draai te vinden op de arbeidsmarkt”, vertelt Dani Moedikdo, directeur Human Resources & Supply Chain. “We willen het gezelligste merk van Nederland zijn. En gezelligheid neemt toe als je openstaat voor mensen.”

Xenos is kleurrijk
Xenos – grieks voor vreemd – is in hart en nieren een kleurrijke organisatie. “Dat zie je ook terug in ons medewerkersbestand. Dat is enorm divers. Zowel in onze winkels, in ons distributiecentrum en op het servicekantoor. Wij letten niet op leeftijd, afkomst, geloof, kleur, ervaring en geslacht. Motivatie, daar draait het om. En om flexibiliteit. Wil je werken en je best doen, dan is er bij ons al snel een plek. Of een plek die we voor je geschikt kunnen maken. Het gaat om die basis; het werk kunnen we je leren.”

Samenwerken
De contacten tussen Baanbrekers en Xenos zijn er al wat langer. “Van beide kanten was de wens er om te gaan samenwerken”, legt Hetty Gielen, accountmanager van Baanbrekers, uit. “Een tijdje geleden hebben we de stap gezet om hier met een compact cleanteam aan de slag te gaan. We zijn nu bezig om de bezetting en planning nog beter te krijgen. Het is mooi dat onze mensen ook een kans krijgen bij een heel bekende winkelketen als Xenos.”

Meedoen van mensen
Marjolein Meijs, HR Business Partner van Xenos, vult aan: “Wij geloven erg in duurzaamheid en het laten meedoen van mensen. Wat dat betreft passen beide organisaties goed bij elkaar. Bij Xenos kun je laten zien wat je waard bent. En als je dat hebt gedaan, dan kun je bij ons een vaste baan verdienen. We werken het liefste met medewerkers met een vast contract. Daaromheen hebben we een schil van uitzendkrachten. Je bent bij ons écht onderdeel van een forse retailorganisatie. Samen zorgen we voor succes. Dus is elke schakel belangrijk.”

Winkels openen
Xenos groeit als kool. “We zetten volop in op onze winkels en onze webshop”, gaat Dani Moedikdo (links op de foto) verder. “Xenos is avontuurlijk en tegen de stroom in openen we steeds meer winkels. We hebben er nu 145. Dat worden dit jaar nog 150 winkels. Ook de verkopen via het web gaan door het dak. We openen binnenkort ook een Belgische webshop. Dan kunnen de mensen daar ook kennis maken met gezellig wonen en tafelen. Wat dit betreft is Xenos uniek. We zijn er voor de leuke dingen en slaan een brug tussen food en non-food. En alles onder ons credo ‘Da’s leuk van Xenos!’. Onze kracht zit ‘m in het feit dat we net andere producten hebben dan anderen. Leuker, niet duur en voor ieder wat wils.”

Het kan nog beter
Het cleanteam van Baanbrekers bestaat nu uit maximaal vijf personen. Het samenwerken gaat volgens alle betrokkenen goed, maar het kan nog beter. “Het blijft lastig om ervoor te zorgen dat er een team is dat continu op dezelfde sterkte is”, weet Baanbrekersdirecteur Ad van Oudheusden (rechts op de foto). “Er blijft altijd een spanningsveld bestaan tussen de opdrachten die je uitvoert en het laten uitstromen van mensen. Dan moet je creatief op zoek naar oplossingen. We werken hier met een combinatie van SW-medewerkers en kandidaten uit de Participatiewet. We moeten goed bekijken hoe we de kansen die hier bij Xenos liggen nog beter kunnen verzilveren. Voor onze SW-medewerkers is dit immers een mooie detacheringsplek en voor de mensen uit de Participatiewet is Xenos de kans om duurzaam uit de uitkering te komen. Vier keer winst dus.”