Vrijwillig een bezoek brengen aan een crematorium. Dat is niet iets wat veel personen zullen doen. De dertien talenten van Talent2Work die onlangs een kijkje mochten nemen bij crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk denken daar heel anders over. Er was geen trieste aanleiding voor dit crematoriumbezoek. Coöperatie DELA, de eigenaar van het crematorium, ontving de Talent2Work-kandidaten met open armen. Wat volgde was een interessante rondleiding door de ingetogen wereld achter rouw, verdriet en verwerking.

Dertien talenten van Talent2Work namen een kijkje in het DELA-crematorium Maaslanden.

Dertien talenten van Talent2Work namen een kijkje in het DELA-crematorium Maaslanden.

Solidariteit en gelijkheid
Crematorium Maaslanden aan de Abt van Engelenlaan in Nieuwkuijk is één van de vier grote crematoria van Coöperatie DELA. Deze uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger werd in 1937 opgericht om een einde te maken aan de oneerlijke gewoonte mensen met een openlijk standsverschil te begraven. Onder het motto ‘Draagt Elkanders Lasten’ ging de uitvaartcoöperatie uit van solidariteit en gelijkheid. Coöperatie DELA groeide na verloop van tijd uit tot één van de grootste uitvaartverzekeraars en uitvaartverzorgers van Nederland.

Tweeduizend crematies
Zo’n 27 jaar geleden streek Coöperatie DELA met een crematorium neer in Nieuwkuijk. “Inmiddels is ons crematorium één van de grootste van Nederland”, legt locatiemanager Bart de Lange uit. “Wij verzorgen bijna tweeduizend crematies per jaar. Dat komt neer op zes tot zeven afscheidsdiensten per dag.” De locatiemanager nam de talenten van Talent2Work mee door de spreekwoordelijke uitvaartketen.

Integriteit en respect
“Er zijn allerlei beroepen en werksoorten die samenhangen met overlijden en afscheid. Denk bijvoorbeeld aan de personen die de overledenen ophalen, de uitvaartverzorgers, de uitvaartleiders, de collega’s die de ovens bedienen, de chauffeurs van de rouwwagens, de medewerkers op begraafplaatsen, de drukkers van rouwbrieven, de telefonisten die meldingen van overlijden aannemen, medewerkers nabestaandenzorg, de horecamedewerkers. Al deze beroepen hebben een paar zaken gemeen: betrokkenheid, integriteit en respect.”

Wensen en verlangens
De talenten van Talent2Work luisterden aandachtig naar het verhaal van de locatiemanager. “Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Steeds vaker is er sprake van maatwerk. Daarom is het voor ons erg belangrijk goed in beeld te krijgen wat de wensen en verlangens zijn. Een uitvaart kun je immers maar één keer doen. En het moet meteen goed.”

Smartphone
Na de uitgebreide uitleg over de wereld van de uitvaartzorg volgde een rondleiding door het grote complex. De aula’s, de ovenruimte, de technische ruimte achter de ovenruimte, de verzorgingskamer, de opbaarkamers en de koffiekamers werden bekeken. En overal gaf de locatiemanager tekst en uitleg. Zo leerden de aanwezigen dat de uitvaartverzorgers tegenwoordig de overlijdensmelding ontvangen op hun smartphone. “Daardoor kunnen ze direct vanuit hun eigen huis naar de nabestaanden toe. Dat scheelt een hoop tijd. En die tijd kan dan worden gebruikt om een goede uitvaart te regelen.”

Flexibele organisatie
Het crematorium – dat ook een uitvaartcentrum herbergt – is een enorm flexibele organisatie. “Uitvaarten kunnen we voor een deel goed plannen, maar je hebt te maken met de meest intense emoties uit het leven van mensen. Daardoor lopen de zaken vaak anders dan verwacht. Daar willen wij telkens op inspelen. En dat doen we op een manier dat onze gasten er zo min mogelijk iets van merken. Als nabestaanden met een goed gevoel kunnen terugkijken op een uitvaart, dan hebben wij het goed gedaan. Zij moeten te allen tijde het gevoel hebben dat ze alleen in het pand waren. En wij moeten op een ‘onzichtbare’ manier aanwezig zijn om de uitvaart in goede banen te leiden. Het komt aan op anticiperen en improviseren.”

Groeisector
Coöperatie DELA zoekt op dit moment geen medewerkers voor het crematorium in Nieuwkuijk. “We zijn nu met 37 collega’s. En daarmee kunnen we het werk nu goed aan. Maar de uitvaartsector is – en dat kan cru klinken – een groeisector. Er komt nog steeds werk bij. Wij raden iedereen aan om onze website goed in de gaten te houden. Er zijn regelmatig functies vacant binnen onze organisatie. Het belangrijkste is dat je dit werk met hart en ziel wilt doen en dat het ook écht bij je past. Verder moet je betrokken, integer en respectvol in het leven staan. En natuurlijk moet er een klik zijn met het team. In ons werk komt immers aan op intensief samenwerken en je helemaal dienstbaar opstellen voor anderen.”