Coriel (rechts) samen met Johan (links) en zoon Werner (midden) op de foto.

Uitvoerder Coriel van Delft maakte onlangs een bijzondere carrièreswitch. Na tien fijne jaren bij ons bedrijfsonderdeel WML Facilitair is hij sinds kort aan de slag als zelfstandig hovenier. Hij zette deze stap samen met SW-collega Johan Zuijderwijk. Johan is voortaan op detacheringsbasis fulltime aan de slag bij Coriel. Samen pakken ze alles aan, van buxusvormen tot houtbewerking, van groot onderhoud tot nieuwe ideeën. “Wij werken secuur en precies, tot en met het laatste onkruidje.”

Gouden vingers

“Het idee om voor mezelf te beginnen, zat altijd wel een beetje in mijn achterhoofd”, vertelt Coriel. “Nu is het goede moment, omdat enkele zaken samen komen. Ten eerste stopt mijn werk bij WML Facilitair. Ten tweede heeft onze zoon Werner zijn hoveniersopleiding voltooid. Hij zal mij regelmatig gaan helpen. Verder is het zo dat ik de kans kreeg om mijn SW-collega Johan mee te nemen naar mijn eigen bedrijf. We werken al jaren samen. Hij wilde graag bij mij aan de slag. En daar ben ik heel blij mee, want Johan is een fijne vent met gouden vingers.”

Vakman

De stap van Johan past prima binnen de in-bewegingkoers van Baanbrekers: je eigen mogelijkheden maximaal benutten door (indien mogelijk) aan de slag te gaan buiten de muren van Baanbrekers. Coriel heeft alle vertrouwen in deze stap van Johan: “Hij is een vakman die veel kan en in de praktijk nieuwe dingen snel leert en ook wil leren. We zullen vaak samen op pad zijn, maar kleine projecten kan Johan ook alleen aan.” Johan sluit zich daar graag bij aan: “Voor mijn gevoel verandert er niet zo veel. Coriel en ik werken al jaren goed samen en veel van zijn opdrachtgevers ken ik ook al langer. Dat voelt goed en vertrouwd. Dat ik in dienst blijf bij Baanbrekers geeft mij zekerheid. En dat is heel fijn.”

Onderhoud

Coriel en Johan focussen op onderhoud, niet op het ontwerpen en aanleggen van groen. Coriel legt uit: “Bij ontwerp en aanleg ben je langere tijd bezig bij één opdrachtgever. Dat gaat wringen met gepland onderhoudswerk bij andere opdrachtgevers. Kleine aanlegklussen als onderdeel van onderhoudswerk doen we natuurlijk wel.” Zelfstandig ondernemen is overigens niet nieuw voor Coriel. Jaren geleden had hij een trostomatenkwekerij. Daarmee moest hij stoppen door een combinatie van een torenhoge gasprijs en een historisch lage tomatenprijs. Wat verwacht hij nu van zijn herstart als ondernemer? Hij lacht: “Ik ben ‘bang’ dat het lekker gaat lopen. Johan en ik hebben er zin in.”