Foldy Pac

De derde generatie Lantau zwaait momenteel de scepter over Foldy Pac. Zoals het een écht en hecht familiebedrijf betaamt, zijn het aanpakkers en doorzetters bij de Waalwijkse specialist in innovatieve en efficiënte verpakkingsproducten. “Bij ons steken we allemaal de handen uit de mouwen”, vertelt directeur Constantijn Lantau. “Zo heb ik in de drukke periode voor Kerstmis mijn werk als directeur drie weken lang gecombineerd met het besturen van een heftruck.”

Bij Foldy Pac werken aanpakkers en doorzetters.

Bij Foldy Pac werken aanpakkers en doorzetters.

Grote, nieuwe klus
De hands-on-directeur verwelkomde onlangs acht talenten in het kader van Talent2Work. “Ons bedrijf heeft het al druk. We werken op twee locaties in Waalwijk en hebben een productiebedrijf in Estland. Omdat er – als alles meezit – een grote, nieuwe klus aan zit te komen, zoeken we nu al naar versterking.” De aanpak van Talent2Work sprak de directeur enorm aan. “Geen brieven lezen, maar meteen kennismaken. Zo kan het dus ook!”

Vrachtwagen, schip, vliegtuig
De acht talenten kregen een informatieve presentatie over Foldy Pac. “Bij Foldy Pac draait het om verpakkingsproducten en om verpakken. Dat loopt uiteen van standaard vouwkisten tot op maat gemaakte exportverpakkingen of verpakkingsmaterialen. Een optimale bescherming van de producten die worde verpakt, staat bij Foldy Pac voorop. Als wij een verpakkingsoplossing hebben bedacht, kan de klant ervan uit gaan dat zijn producten goed en veilig over de hele wereld kunnen worden getransporteerd. Per vrachtwagen, schip en vliegtuig.”

De handen konden meteen uit de mouwen bij Foldy Pac.

De handen konden meteen uit de mouwen bij Foldy Pac.

Droogdok
Bij Foldy Pac kijken ze niet naar maten. “Wij kunnen alles verpakken. Van een klein technisch onderdeel tot een compleet droogdok. We zeggen niet snel nee tegen onze opdrachtgevers, omdat we het een sport vinden om oplossingen te vinden voor lastige klussen. Hierdoor zijn we uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van verpakkingen en distributie.”

Interactieve rondleiding
Na de presentatie volgde een interactieve rondleiding door het pand aan de Professor Lorentzweg in Waalwijk. De acht talenten mochten meteen de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met het in elkaar zeggen van de Foldy Pac vouwkisten.” Constantijn Lantau liet weten dat er een aantal talenten bij zat dat wellicht in de toekomst een plekje bij Foldy Pac kan krijgen. “Maar het hangt allemaal af van die grote opdracht die in het verschiet ligt. Gaat deze door, dan hebben we écht nieuw bloed nodig.”

Een aantal talenten kan wellicht een plekje krijgen bij Foldy Pac.

Een aantal talenten kan wellicht een plekje krijgen bij Foldy Pac.