Dennis van Baanbrekers is de Topper van 2019

Dennis Leijtens, medewerker van Baanbrekers, heeft op dinsdag 10 september jl. de Topperverkiezingen gewonnen. Dit gebeurde tijdens het Sterk aan het werkfestival van SBCM, het kenniscentrum en arbeidsmarkt- & opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid. Tijdens dit evenement in stadion Galgenwaard in Utrecht werden in totaal drie Toppers gekozen; eentje voor regio Noord, eentje voor regio Midden en eentje voor regio Zuid. Dennis is de Topper 2019 van regio Zuid.

Ontwikkelen is leuk!
SBCM wil met deze jaarlijkse verkiezing laten zien dat medewerkers meer kunnen dan ze denken of dan hun omgeving van hen verwacht. Verder wil SBCM uitstralen dat het ook gewoon leuk is om jezelf te ontwikkelen. “Het was wel even spannend”, laat Dennis weten, “want er waren meer goede kandidaten. Hoewel het er mij om gaat om mijn werk gewoon goed te kunnen doen, zodat iedereen tevreden is, is het natuurlijk wel een eer dat ik nu de Topper van het Zuiden ben. Daar ben ik stiekem best trots op.”

In beweging gekomen
Dennis is een goed voorbeeld van een talent dat aan zijn eigen ontwikkeling heeft gewerkt en in beweging is gekomen. Negentien jaar geleden ging hij bij Baanbrekers aan de slag. Eerst op de metaalafdeling, maar dat bleek niet zo’n succes. Stapje voor stapje werkte hij zich op bij onze organisatie. Uiteindelijk werd hij meewerkend voorman bij Verpakken. Maar hij wilde zich nog verder ontwikkelen en buiten de muren van Baanbrekers kijken. Vandaar dat hij afgelopen jaar aan de slag ging als conciërge bij twee basisscholen. En dat bevalt hem erg goed.

Bescheiden
Dennis was op dinsdag 10 september jl. samen met werkleider Patrick Blom, jobcoach Marion de Bont, zes collega’s  en zijn moeder en zus aanwezig tijdens het Sterk aan het werkfestival. De Topper 2019 van regio Zuid is ervan overtuigd dat je meer kunt dan je zelf denkt. “Ik wist ook niet dat ik als conciërge zou kunnen werken. Nu wel. En ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om buiten aan de slag te gaan. Ik kan nu ook buiten laten zien wat ik allemaal in mijn mars heb.” De titel van Topper 2019 ging vergezeld van mooie woorden, een flinke bos bloemen, een boek en een leuke cadeaubon. De van nature bescheiden medewerker van Baanbrekers mag zich het hele jaar Topper noemen. En van ons mag hij dat ook blijven doen na 2019!