Talentenbeurs

Ruim vierhonderd werkzoekende talenten uit Midden-Brabant waren op donderdag 7 april jl. aanwezig tijdens de derde editie van de Talentenbeurs. Dit evenement in het kader van de werkgelegenheidsaanpak Talent2Work van Baanbrekers vond plaats in de Voorste Venne in Drunen.

Motivator en rasentertainer Ralph Kolen zorgde voor een energiek begin van onze Talentenbeurs.

Motivator en rasentertainer Ralph Kolen zorgde voor een energiek begin van onze Talentenbeurs.

Humor, zelfspot en energie
De aftrap van de Talentenbeurs gebeurde in de theaterzaal. Daar trad coach, motivator en rasartiest Ralph Kolen op met zijn bijzondere theaterprogramma ‘Stop met solliciteren, ga werken’. Met veel humor, zelfspot en energie werden alle aanwezigen gewezen op de eigen mogelijkheden, de eigen talenten en de eigen regie. Met een flinke energyboost gingen de werkzoekende talenten na de voorstelling de beursvloer op.

Talententoolbox vullen
Op de beursvloer konden de werkzoekenden hun eigen talententoolbox vullen tijdens allerlei workshops. Denk hierbij aan tips en adviezen voor het CV, een workshop waarbij je jezelf leerde presenteren en informatie over werken met een arbeidsbeperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werden de werkzoekende talenten in diverse stands bijgepraat over het maatjesproject en over meedoen in de wijk. Aan diverse netwerktafels voerden werkzoekenden en werkgevers geanimeerde gesprekken. Op vier grote zuilen waren vacatures te zien. Op deze vacatures kon meteen worden gereageerd.

Werkgelegenheidsevenement
Baanbrekers kan terugkijken op een mooi en succesvol werkgelegenheidsevenement. Mede dankzij de inzet van een flink aantal werkgevers konden wij een mooi en interessant programma bieden.