Dingemans Elementenbouw werkt al vier jaar samen met Baanbrekers. De lijntjes zijn kort en er is veel onderling vertrouwen. Met als voorlopig resultaat zeven statushouders die via Baanbrekers hun draai vonden bij het Kaatsheuvelse bedrijf. “Mensen die vooruit willen, helpen wij vanzelfsprekend”, vinden ze bij Dingemans.

Baanbrekers kijkt welke statushouders en werkgevers bij elkaar passen. Wat kunnen deze personen en waar ligt hun belangstelling? Sommigen gaan kennismaken met Dingemans. Vaak individueel, één of twee keer per jaar groepsgewijs als een soort excursie. Onlangs nog hield Dingemans zo’n bijeenkomst voor twaalf geïnteresseerde statushouders (zie foto). HR-manager Gerrie Fitters daarover: “Wij zijn een mooi en gezond bedrijf waarin iedereen kan doorgroeien en bijleren. Ik druk ze altijd op het hart: kom hier werken als het voor jou goed voelt. Mensen die zelf dingen proberen, actie ondernemen en er energie in steken, zijn hier van harte welkom.”

Drive
Gerrie vervolgt: “Wij zoeken medewerkers die zo in het leven staan. Regelmatig zijn dat statushouders. Waarom? Vaak zijn het mensen die iets hebben meegemaakt, die een drive hebben om er iets van te maken. Met inzet kun je veel bereiken, daar mag meer waardering voor zijn. Niets komt vanzelf naar je toe.” En die groep van twaalf statushouders die onlangs op bezoek kwam? “Die zitten nog in de inburgering, het is nog vroeg om ze hier nu al een kans te bieden. Maar het was een enthousiaste groep die we met plezier en belangstelling hebben ontvangen. We zijn er mee bezig.”

Vertrouwen
Gerrie benadrukt dat elke nieuwe medewerker kan slagen bij Dingemans, wat zijn of haar afkomst en achtergrond ook is. Iedereen krijgt dezelfde behandeling en dezelfde eerlijke kans. Daarom worden bij Dingemans ook geen medewerkers van Baanbrekers gedetacheerd. “Elke nieuwe medewerker, wel of niet via Baanbrekers, krijgt een gelijkwaardig contract van zeven maanden. Zijn wij en de medewerker tevreden, dan geven wij vanzelfsprekend ons vertrouwen in de vorm van een jaarcontract of vaste aanstelling. Dat vinden we normaal.”

Nederlands
Syrië, Eritrea, Somalië, Turkije, Hongarije. Op de werkvloer bij Dingemans werken veel nationaliteiten prima samen. Nederlands leren vindt het bedrijf belangrijk. “Niet voor niets regelen we eigen taallessen hier in huis. Niet alleen voor statushouders, maar voor alle medewerkers die extra taalles willen. Na de zomervakantie starten we daar weer mee.”