DMG zoekt 150 talenten

Keukens. Meubels. Sanitair. Dat zijn de drie poten van DMG in Waalwijk. Deze wereldspeler heeft bedrijven in Nederland, Duitsland, België, Curaçao, Bonaire en Singapore. In totaal werken er vijfduizend mensen bij de vele formules van DMG. En dat mogen er volgens DMG eigenlijk wel wat meer worden. Zo zijn er momenteel 150 functies vacant. Met dit in het achterhoofd trok Baanbrekers met een groep van meer dan twintig talenten naar het hoofdkantoor van DMG in Waalwijk.

Het verhaal van DMG
De Talent2Work-delegatie onder begeleiding van wethouder Ronald Bakker, manager re-integratie & participatie Frank Pijnenburg, accountmanager Saïd Majiti en matcher Mark van Wanrooij werd vriendelijk ontvangen door manager P&O Jan Strik en door recruiter Eva Gulpen. Voordat de binnendienst en het megagrote magazijn werden bekeken, kregen alle aanwezigen het verhaal van DMG te horen.

DMG nam alle tijd voor tekst en uitleg over de organisatie en haar vele activiteiten.

DMG nam alle tijd voor tekst en uitleg over de organisatie en haar vele activiteiten.

Grootste werkgever
“Als je bij DMG komt werken, dan wordt je onderdeel van een ambitieus familiebedrijf”, legt Jan Strik uit. “We zijn de grootste werkgever op het gebied van keukens, meubelen en sanitair in Nederland. En de groei zit er nog flink in. Elke week worden er door onze organisatie ruim zeshonderd keukens geleverd. Daarnaast wordt het ook steeds drukker op het gebied van de meubels en het sanitair.”

Investeren in medewerkers
“DMG wil de beste retailer zijn en blijven”, gaat Eva Gulpen verder. “Continu streven we naar een hoge en uitstekende kwaliteit. Al onze bedrijfsonderdelen willen het allerbeste bereiken voor onze klanten. Daarom investeren we veel in onze medewerkers. Zo wordt iedereen opgeleid en getraind. Medewerkers worden ook uitgedaagd om steeds het beste uit zichzelf te halen. Daardoor blijft DMG continu in beweging.”

Investeren in medewerkers is erg belangrijk, vertelde recruiter Eva Gulpen aan accountmanager Saïd Majiti van Baanbrekers.

Investeren in medewerkers is erg belangrijk, vertelde recruiter Eva Gulpen aan accountmanager Saïd Majiti van Baanbrekers.

Ben Mandemakers
De cultuur van DMG is gebaseerd op de normen en waarden van oprichter Ben Mandemakers. “In 1977 begon hij in een schuur in de tuin van zijn ouders. Daarmee legde hij het fundament voor een solide en gezond wereldbedrijf dat de klant centraal stelt en waar hard werken en een stapje extra zetten tot de dagelijkse bezigheden behoren.“

Geen nummer
Hoewel DMG een supergrote organisatie is, zijn medewerkers absoluut geen nummer. “Integendeel”, verklaart de DMG-recruiter. “Iedere medewerker werkt binnen zijn of haar eigen werkomgeving. Die past in het grotere DMG-geheel. Op alle plekken binnen onze organisatie heb je te maken met korte lijnen en een persoonlijke benadering. Omdat DMG zo groot is, kunnen we onze medewerkers veel meer carrièrekansen bieden dan een andere werkgever. Dat maakt DMG erg bijzonder.”

Wethouder Ronald Bakker (midden) in gesprek met manager P&O Jan Strik en recruiter Eva Gulpen.

Wethouder Ronald Bakker (midden) in gesprek met manager P&O Jan Strik en recruiter Eva Gulpen.

Nieuwe collega’s
DMG zoekt momenteel naar zo’n 150 nieuwe collega’s. “Het moeten mensen zijn die kunnen omgaan met een open en directe communicatie. We zoeken mensen met een ondernemersmentaliteit, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en de wil om de beste prestaties te leveren. In alle functies staan klanten centraal, of dit nu gaat om de klanten in de winkels of je eigen collega’s.” Wie interesse heeft in één van de vele vacatures, kan een bezoekje brengen aan de speciale vacaturesite van DMG. “Onze organisatie is altijd op zoek naar nieuw talent waarmee wij een mooie klik kunnen maken.”