“Het werken bij Duinoord is inclusief. Iedereen is bij ons welkom, er is werk genoeg te doen.”

Mazzel. Zo heet de mascotte van Duinoord in Helvoirt. Deze manshoge eekhoorn springt en danst ter vermaak van de aanwezige kinderen. “Springen en dansen tijdens mijn werk doe ik niet vaak”, grapt Christiaan van Bruchem. “Maar ik heb wel mazzel gehad om hier in dit mooie all-in speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden aan de slag te gaan. Na twee jaar een uitkering was dat écht een verademing. Inmiddels werk ik hier al drie jaar met veel plezier.”

Paul Meurs van Duinoord praat vol passie over het indoor en outdoor speelpark.

Paul Meurs van Duinoord praat vol passie over het indoor en outdoor speelpark.

Hecht familiebedrijf
Christiaan werd door Baanbrekers bij Duinoord aan het werk geholpen. “We zijn blij met hem”, licht Paul Meurs toe. Paul is één van de krachten van de familie Meurs achter het speelparadijs in de bossen bij Helvoirt. “We zijn een hecht familiebedrijf. Mijn ouders zijn zo’n veertig jaar geleden met Duinoord gestart. In die tijd groeiden we uit tot een in- en outdoor speelpark, waar alles inclusief is. En dat is voor onze bezoekers erg prettig.”

Duinoord is een echt familiepark.

Duinoord is een echt familiepark.

Iedereen is welkom
Ook het werken is bij Duinoord inclusief. “Iedereen is bij ons welkom, er is werk genoeg te doen. We werken nu met zo’n man of tachtig. En we hebben alle smaken die er zijn, mannen, vrouwen, jongeren van vijftien tot senioren van 68, mensen met en mensen zonder een beperking. Dat is ook één van de redenen waarom we graag met Baanbrekers werken. Baanbrekers kan ons in contact brengen met talenten, die we anders niet zouden ontmoeten. En het moet wel heel gek lopen, wil je bij ons geen plekje vinden. Zo zoeken we op dit moment mensen als activiteitenbegeleider, keukenmedewerker, parkeerbegeleider en afwashulp. Wij zijn een flexibele werkgever, waar in principe alles bespreekbaar is. Eigenlijk zijn een vrolijke en vriendelijke instelling en niet vies zijn van werken de enige functie-eisen die we hebben.”

Wie gaat werken bij Duinoord ervaart al snel het teamgevoel.

Wie gaat werken bij Duinoord ervaart al snel het teamgevoel.

Veel afwisseling
Tien werkzoekende talenten keken op vrijdag 20 april jl. hun ogen uit tijdens een rondleiding door het bosrijke familiepark. Er werd vooral ingegaan op de mogelijkheden en op de kansen die er zijn. “Wij bieden enorm veel afwisseling in het werk. Vandaar dat de mensen die hier werken vaak voor langere tijd blijven. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Christiaan. Die is nu zijn vierde jaar ingegaan. En dat juichen wij toe.” Wie weet hoeveel van de tien werkzoekende talenten binnenkort te vinden zijn in de Helvoirtse bossen. “Ik hoop een flink aantal, want we kunnen mensen gebruiken.” “Het werken bij Duinoord is echt keileuk”, voegt Christiaan nog toe. “Ik doe hier écht van alles. Ik weet zeker dat er mensen zijn, die nu nog bij Baanbrekers in een uitkering zitten, die het hier ook naar hun zin zullen hebben. Ik zou zeggen: grijp die kans!”

Bij Duinoord kun je naar grote hoogten klimmen. Ook wat betreft werk.

Bij Duinoord kun je naar grote hoogten klimmen. Ook wat betreft werk.