Gouden jubilaris Ad Fens ontving bloemen uit handen van Baanbrekersdirecteur Marion van Limpt.

Vijf decennia werken en zeven directeuren. Er is maar één medewerker van Baanbrekers die kan zeggen dat hij dat allemaal heeft meegemaakt. Zijn naam is Ad Fens (65). Als vijftienjarige jongen werd hij vanuit zijn woonplaats Raamsdonksveer ‘tijdelijk’ geplaatst bij Baanbrekers (toen nog WML). In Waalwijk waren er namelijk werkzaamheden die erg goed bij Ad en zijn talenten pasten. Dat ‘tijdelijk’ werd echter vijftig jaar. Op donderdag 7 september jl. stond hij samen met zijn collega’s op een feestelijke manier stil bij het heuglijke feit dat hij dit ook voor Baanbrekers unieke jubileum heeft behaald.

Gouden jubilaris Ad Fens ontving bloemen uit handen van Baanbrekersdirecteur Marion van Limpt.

Gouden jubilaris Ad Fens ontving bloemen uit handen van Baanbrekersdirecteur Marion van Limpt.

Lijstenmakerij
In zijn vijftig jaren bij Baanbrekers heeft Ad veel werkzaamheden verricht. Hij begon in 1967 op de oude locatie van onze organisatie aan de Professor Minckelersweg in Waalwijk. Daar was hij onder meer bezig met het samenstellen van halffabrikaten voor de leder- en schoenindustrie. Halverwege de jaren zeventig verhuisden Ad en zijn collega’s naar de nieuwbouw aan de Zanddonkweg. Hier ging werkte hij onder meer bij de toenmalige lijstenmakerij en de metaalafdeling. De laatste jaren mocht hij zijn bijdrage leveren aan de klussen van de afdeling verpakken & assembleren.

Stil zitten is er niet bij
Na het vieren van zijn gouden Baanbrekersjubileum geniet Ad nog van een paar vakantiedagen. Eind september gaat hij officieel met pensioen. Stil zitten is er dan niet bij, want hij heeft een plekje gevonden bij een organisatie in de buurt van zijn woonplaats die dagbesteding aanbiedt. Baanbrekers is er enorm trots op dat Ad zich zo lang en zo enthousiast heeft ingezet voor de organisatie.