Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen daarvoor vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht.

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heeft u eerder het bedrag van € 800,- aan energietoeslag ontvangen?  Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende € 500,- rond 19 september op uw rekening.  Heeft u  een aanvraag gedaan en een afwijzing gekregen omdat de aanvraagtermijn was verstreken? Dan hoeft u  geen nieuwe aanvraag te doen. Baanbrekers behandelt deze aanvragen vanaf 19 september alsnog. U ontvangt na 19 september een reactie van ons op uw aanvraag.

Heeft u een klein inkomen door werk of pensioen en nog geen energietoeslag ontvangen? Vraag de energietoeslag dan aan bij Baanbrekers. Doe dat ook wanneer u niet zeker weet of u er recht op heeft. U merkt vanzelf of u de energietoeslag krijgt. Voldoet u niet aan de voorwaarden (bijvoorbeeld wanneer uw inkomen boven 120% van het sociaal minimum ligt) dan wordt uw aanvraag afgewezen. U ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.
Klik HIER voor het aanvraagformulier. U kunt een aanvraag indienen tot 31 december 2022.

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering. Ontvang u ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? De energietoeslag heeft daar geen invloed op. Uw zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij.

Wilt u meer weten over de energietoeslag? Klik HIER voor antwoorden op veel gestelde vragen.