Zeven talenten van Talent2Work, wethouder Ronald Bakker, accountmanager Saïd Majiti en matcher Joost Oerlemans van Baanbrekers waren onlangs op bedrijfsbezoek bij Jonker Petfood in Waalwijk. Directeur Martin Sonneveld van Jonker Petfood zorgde voor een erg prettige en gastvrije ontvangst.

Familiebedrijf
Jonker Petfood is van oudsher een familiebedrijf dat oorspronkelijk is begonnen met het malen van veevoer voor paarden en koeien. “Hijlke Jonker startte in 1937 met ons bedrijf in Veen. Al snel gingen zijn zoons Tjerk en Bert ook aan de slag in het bedrijf.” Vanwege de grote concurrentie op het veevoergebied komt Tjerk op het idee om ook hondenbrokken te gaan produceren. “In 1972 wordt een productielijn opgezet voor het maken van hondenvoer.”

Gegroeid
Jonker Petfood is enorm gegroeid. “Sinds 1992 zijn we in Waalwijk gevestigd. Ons huidige bedrijfsterrein is 34.000 vierkante meter groot.” Jonker heeft flink geïnvesteerd. “Investeren is nodig voor een goede toekomst voor ons bedrijf. Daarnaast staat en valt het met de aandacht die je schenkt aan het ontwikkelen van je producten.” Inmiddels is ook kattenvoer aan het assortiment van Jonker toegevoegd. “Vanwege het succes van huisdierproducten zijn we gestopt met de productie van veevoer.”

Vijftig mensen
De fabriek van Jonker Petfood telt drie productielijnen. De persmachine en de twee extruders kunnen samen een maximale capaciteit bereiken van 24 ton per uur. “Momenteel werken we hier met zo’n vijftig mensen. Er zijn op dit moment geen vacatures, maar dit kan per week veranderen. Ons bedrijf blijft immers groeien, waardoor we regelmatig nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Zo zijn de afgelopen maand al twee vacatures ingevuld.”