Ook bij P&O is het business as (un)usual.

Corona is iets nieuws. Iedereen is druk met het zoeken naar antwoorden op de vraag: hoe gaan we ermee om en wat is in welke situatie de beste aanpak of oplossing? Dat gaat steeds beter, maar het blijft lastig. Leidinggevenden en medewerkers van Baanbrekers die daarbij hulp kan gebruiken, kan vanzelfsprekend rekenen op het team van Personeel & Organisatie (P&O).


Fenomeen

De totale Baanbrekersorganisatie telt 33 leidinggevenden. Ook voor hen is corona een fenomeen waarmee ze moeten leren omgaan. Dus is het niet zo vreemd dat ze soms niet goed weten wat in een situatie de beste beslissing is. In hoeverre behoort een medewerker tot een kwetsbare groep? Wanneer is iemand arbeidsongeschikt? Kan ik hem of haar naar huis laten gaan, of misschien toch niet? Wat kan ik allemaal doen om het werk op een veilige manier te laten doorgaan? “Dit soort vragen gaan over situaties die niet altijd zwartwit zijn”, weet Liesbeth Kruijthoff, teamleider P&O. “Er zijn veel grijze gebieden waarmee we nu voor het eerst te maken krijgen. Eén ding is echter volledig duidelijk: kom je er niet uit, vraag dan hulp bij P&O. Daar zijn we voor en we doen het graag.”

Bedrijfsarts en praktijkondersteune

Mocht het nodig zijn, dan roept P&O de hulp in van Ellen Braun en Patricia van den Besselaar, de bedrijfsarts en praktijkondersteuner. Baanbrekers huurt hen in via Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven voor arbodienstverlening, welzijn op de werkvloer en (preventieve) verzuimbegeleiding. P&O werkt nauw samen met Ellen en Patricia.

De medewerkers van het Team P&O komen ook in deze coronacrisis in beweging voor de medewerkers en de leidinggevenden van Baanbrekers.
De medewerkers van het Team P&O komen ook in deze coronacrisis in beweging voor de medewerkers en de leidinggevenden van Baanbrekers.

Onnatuurlijk

De medewerkers van P&O werken zoveel mogelijk thuis. In goed onderling overleg zijn ze om beurten op kantoor, onder meer voor sollicitatiegesprekken, herindicaties en aannamegesprekken. “We overleggen soms via Webex”, vertelt Liesbeth. “Bellen kan natuurlijk altijd, maar elkaar ook even ‘zien’ via Webex is toch wel fijn. Ideaal is anders, digitaal overleggen moet écht supergestructureerd.” En daar raakt Liesbeth een pijnpunt voor haar afdeling in coronatijd. Volgens haar is thuiswerken voor P&O-medewerkers niet alleen saai, maar ook onnatuurlijk: “Even lekker met elkaar discussiëren, zit er nauwelijks in tijdens een digitale vergadering. Terwijl wij dat zo gewend zijn en belangrijk vinden. P&O is een ondersteunende afdeling die anderen goed wil adviseren. Dat gaat het beste als we persoonlijk met elkaar in discussie kunnen, inclusief alle non-verbale communicatie. Dat is zo belangrijk in ons vak, daar zit zoveel meer informatie in dan je soms denkt.”

Mouw

Ondertussen maken Liesbeth en haar collega’s er het beste van. Op kantoor houden ze klinken en toetsenborden goed schoon met desinfectiemiddel en raken ze zo min mogelijk aan. Moet dat toch, dan gaat de mouw over de handen. Liesbeth ziet nog een klein voordeel in deze coronatijd: “We hebben nu tijd voor achterstallig onderhoud, zoals het handboek Personeelsinformatie op intranet en het updaten van formulieren.”