Ook in 2021 is er een aantrekkelijke zorgverzekering: de gemeenteppolis.

De gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk en Baanbrekers vinden het – zeker in deze coronatijd – erg belangrijk dat mensen met een klein inkomen goed verzekerd zijn tegen ziektekosten. Daarom bieden wij u ook in 2022 de Gemeentepolis aan. Wilt u in aanmerking komen? Dan mag uw (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120 procent van het voor u geldende sociaal minimum. Meer informatie over de precieze inkomensbedragen vindt u hier. De Gemeentepolis is vooral interessant voor mensen met hoge ziektekosten, zoals chronisch zieken en mensen met een beperking.

Wat houdt de Gemeentepolis in?
De Gemeentepolis wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ. De polis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Zo kunt u een pakket kiezen dat past bij uw situatie. Heeft u hoge zorgkosten? Dan kan het meest uitgebreide verzekeringspakket interessant voor u zijn. Vanuit de gemeenten wordt 35 euro per maand aan de polis bijgedragen. Deze korting is al verrekend in het premiebedrag. In dat geval heeft u dus een brede dekking voor relatief minder geld.

Bekijk ook de veelgestelde vragen

Vergelijken is slim
Het is slim om het aanbod van de Gemeentepolis te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Sluit de polis nog aan bij uw zorgbehoefte? Een andere verzekering kan goedkoper zijn of beter passen. Vergelijken van zorgverzekeringen kan gemakkelijk op www.independer.nl.

Hoe kiest u een pakket?
De zorgverzekeraars CZ en VGZ  accepteren u voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid. Voor een aanvullende verzekering is wel van belang dat u geen schuld heeft bij de zorgverzekeraar. Kijk op www.gezondverzekerd.nl wat de verschillen zijn tussen uw huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. U kunt hier ook zien welk pakket het beste bij uw zorgkosten past en wat het kost.

Maakt u al gebruik van de Gemeentepolis?
Binnenkort ontvangt u de aanbieding van uw zorgverzekeraar. U betaalt in 2022 meer zorgpremie dan in 2021. Wèl ontvangt u in 2022 meer zorgtoeslag. Daardoor merkt u er financieel wat minder van.

Aanmelden vóór 1 januari 2022
Wilt u meedoen aan de Gemeentepolis en heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt u zich op www.gezondverzekerd.nl aanmelden voor de gewenste ziektekostenverzekering. Doet u dit dan vóór 1 januari 2022.