Waalwijkse raadsleden werkten een ochtend mee bij Baanbrekers.

Zes gemeenteraadsleden van Waalwijk staken op vrijdag 24 mei jl. de handen uit de mouwen bij Baanbrekers. Ze hadden gereageerd op een uitnodiging van de medewerkers van Baanbrekers. Het doel van het bezoek was om de raadsleden te laten ervaren met welk werk de medewerkers van Baanbrekers elke dag bezig zijn. Het enthousiasme vooraf was groot. Na afloop gaven de raadsleden aan graag nog een keer te komen helpen.

Mooie woorden
“Meestal is een werkbezoek een officieel iets”, vertelt communicatieadviseur Robin de Jong. “Je weet wel: kopje koffie, koekje, presentatie, mooie woorden en een warme handdruk. Als medewerkers van Baanbrekers wilden wij het wat dit betreft over een andere boeg gooien. Daarom nodigden wij de raadsleden uit om een ochtendje te komen meewerken. En dat is alle partijen enorm goed bevallen. De raadsleden van Waalwijk beten het spits af. Binnenkort gaan ook raadsleden van Heusden en Loon op Zand optreden als collega-voor-een-ochtend.”

Gekoppeld aan medewerkers van Baanbrekers
De raadsleden – Cissy de Bruijn, Bea de Jongste, Yvette Ijpelaar, Jan van Baardwijk, Ramon van Bavel en Timon Klerkx – hadden er écht zin in. Ze werden gekoppeld aan medewerkers van Baanbrekers. “Twee raadsleden draaiden mee bij onze balie, de intake en ons Transferium. Twee andere raadsleden mochten meedraaien in onze cleanroom en onze wasserij. Verder gingen er nog twee raadsleden de regio in. Eentje mocht meedoen bij WML Facilitair en een andere mocht de handen uit de mouwen steken bij één van onze Werken-op-Locatieplekken.”

Enthousiast
Eenmaal terug vertelden alle raadsleden enthousiast over wat ze hebben gezien, meegemaakt en gedaan. “De Waalwijkse volksvertegenwoordigers gaven aan dat ze nog wel een keer willen komen. Dat is een mooi compliment voor onze medewerkers. Het toont aan dat onze collega’s flink hun best hebben gedaan om te laten zien hoe breed het werken bij Baanbrekers is. We gaan nadenken over een vervolg van deze ochtend.”