Broikes caterde voor 160 personen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

De broodjesbeleggers en cateraars van Broikes zorgen ervoor dat de parlementsverkiezingen in de gemeente Heusden gesmeerd verlopen. “Voor de vrijwilligers van de zestien stembureaus in deze gemeente verzorgen wij de lunch en het avondeten”, vertelt teamleider Broikes Helma Nijhof. “In totaal serveren we twee keer tachtig pakketten. En die honderdzestig pakketten zijn niet alleen voorzien van onze gesmeerde broodjes.”

Zestien stembureaus
De vrijwilligers van de zestien stembureaus krijgen een lekkere verkiezingslunch, die bestaat uit soep, saté met brood, huzarensalade, yoghurt en fruit. ’s Avonds ontvangen de stembureaumedewerkers een ‘avondlunch’ van belegde broodjes rauwkost, melk, yoghurt, fruit en wat lekkers te snoepen. “We vinden het erg leuk dat we ook met deze verkiezingen weer voor de gemeente Heusden het eten mogen verzorgen. We zijn er gedurende de verkiezingsdag met zo’n man of vier mee bezig. Als onze cateraars klaar zijn, dan worden de lunches door onze Broikeschauffeurs naar alle stembureaus gebracht.”

Kansen nemen toe
Broikes is de broodjesservice en hapjescatering van Baanbrekers. Broikes verzorgt lekkere broodjes, lunches en hapjes. Wie met Broikes zaken doet, helpt echter ook mensen die niet of nog niet zelfstandig aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Veel medewerkers leren bij Broikes de fijne kneepjes van het winkel-, horeca- en ondernemersvak. Daardoor nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe.