Met een diploma op zak hebben jongeren met een medische beperking betere kansen op werk. Studeert u? En zorgt uw medische beperking ervoor dat u naast uw studie niet kunt bijverdienen? Dan heeft u mogelijk recht op individuele studietoeslag.

Hoe hoog is de individuele studietoeslag?

De individuele studietoeslag is 100 euro per maand. Wij betalen de toeslag in 1 keer uit voor 12 maanden. Blijft u aan de voorwaarden voldoen? Dan kunt u daarna elke 12 maanden opnieuw de individuele studietoeslag aanvragen. Over de toeslag betaalt Baanbrekers belasting. Deze belasting kunt u misschien terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat kan als u geen andere inkomsten heeft.

Vraag de toeslag op tijd aan

Vraag de toeslag op tijd aan. Doe dit bij voorkeur als u begint met een studie. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u de toeslag vanaf de datum van uw aanvraag.

Wat zijn de voorwaarden?

Om de individuele studietoeslag aan te kunnen vragen, moet u:

  • 18 jaar of ouder zijn.
  • Een erkende opleiding volgen en Studiefinanciering of een tegemoetkoming voor schoolkosten ontvangen van DUO. Of hierop recht hebben.
  • Géén Wajong-uitkering van UWV ontvangen.
  • Niet meer eigen geld en waardevolle spullen hebben dan u voor de bijstand mag hebben. Het vermogen van een eventuele partner telt hier ook bij mee. In 2022 is dit 6.505 euro voor een alleenstaande en 13.010 euro voor een alleenstaande ouder of gehuwden.
  • Een medische beperking hebben die zo blijft, waardoor u naast uw studie niet kunt bijverdienen.

Hoe vraagt u de individuele studietoeslag aan?

Denkt u dat u in aanmerking komt voor de individuele studietoeslag? Vraag dan een aanvraagformulier aan Baanbrekers. Dit kan telefonisch: 0416 67 10 00 of via de mail.