Baanbrekers ging onlangs op bezoek bij installatiebedrijf Breman Zuid in Drunen. Daar werken nu zes talenten van Baanbrekers plus een voorman. “In de nabije toekomst gaan we opschalen, samen met Baanbrekers. Ik voel een langdurige samenwerking aankomen”, sprak directeur Leo Groeneveld van Breman. Samen met directeur Ad van Oudheusden van Baanbrekers bevestigde hij de goede samenwerking.

Baanbrekers is het leer-, werk- en ontwikkelbedrijf voor de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. Baanbrekers is er voor talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt en helpt mensen met en zonder beperking succesvol aan werk. De Breman Installatiegroep is een landelijk werkende groep van 36 installatiebedrijven voor particulieren en de zakelijke markt. Breman Zuid in Drunen maakt o.a. installaties voor vloerverwarming. Hier werken nu zes talenten via Baanbrekers, plus een voorman voor deze groep. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn van harte welkom, wij bieden ze graag een werkplek”, vertelt Leo Groeneveld (links op de foto). “De collega’s die hier nu via Baanbrekers werken, voelen zich prima en zijn, zoals alle collega’s hier, een onderdeel van het bedrijf. Dat vind ik belangrijk. Als onze medewerkers zich goed voelen en in een fijne sfeer hun werk kunnen doen, dan loopt het werk ook beter.”

Voorbereiding
Breman en Baanbrekers namen de tijd, vertelt Groeneveld, voor een zorgvuldige voorbereiding van de samenwerking. Ad van Oudheusden (rechts op de foto) haakt daarop in: “Alweer een jaar geleden was ik hier voor het eerst. Dat was de start van onze samenwerking. Het belang van zo’n serieuze voorbereiding zien we vandaag; je merkt aan onze mensen dat ze hier met plezier en trots hun Breman-kleding dragen. Ze hebben hun plek gevonden.”

Halffabricaten
Voor de productie koopt Breman Zuid halffabricaten in. Die assembleert het bedrijf zelf. Er wordt hiervoor een nieuwe productielijn opgezet met volop ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Samen met Baanbrekers gaan we opschalen”, vertelt Groeneveld. “De vraag naar onze producten blijft toenemen, we gaan ook uitbreiden en we denken vanzelfsprekend na over de langere termijn. We willen daarop investeren, onder andere in een langdurige samenwerking met Baanbrekers.” Van Oudheusden is daar blij mee en waardeert dat: “Bij Breman kunnen onze mensen doorgroeien. Ze ontwikkelen zich in een vertrouwde omgeving waarbij echt sprake is van inclusiviteit.”

Onderzoeken
Voor de nieuwe plannen huurt Breman Zuid een nieuw pand naast de huidige locatie. Baanbrekers adviseert bij het inrichten van de werkplekken. Daarnaast zijn er nog meer werkzaamheden binnen het bedrijf die mogelijk geschikt zijn voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Breman en Baanbrekers gaan dit samen onderzoeken.