Jeroen Tolboom stapt over van Baanbrekers naar Lightronics.

“Zelf mijn keuzes maken en zelf mijn tempo bepalen. Dat is voor mij erg belangrijk”, vertelt Jeroen Tolboom (40). Deze medewerker van de afdeling Verpakken nam zelf het initiatief voor een geleidelijke overstap naar een mooie nieuwe uitdaging bij Lightronics, de producent van innovatieve lichtoplossingen voor onder meer overheden, het openbaar vervoer, ziekenhuizen, scholen, energiemaatschappijen, de industrie, woningbouwcoöperaties, architecten en installateurs.

Talenten vanuit Baanbrekers

Sinds vier jaar werkt Jeroen bij de afdeling Verpakken aan de Zanddonkweg. Tijdens een assessment verkende hij zijn mogelijkheden om zich te ontwikkelen, binnen of juist buiten Baanbrekers. “Ik dacht eerst: ik ga niet naar buiten, dat komt voor mij nog te vroeg. Maar na een tijdje voelde ik toch een groeiende behoefte aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Jeroen. In goed overleg met medewerkerscoach Stiena Sandbrink zocht hij contact met Lightronics, het Waalwijkse bedrijf dat dit jaar precies 25 jaar samenwerkt met Baanbrekers en waar al meer talenten vanuit Baanbrekers met succes aan de slag zijn.

Rust en zekerheid

Jeroen begon met één dag in de week bij Lightronics. Regelmatig waren er evaluaties om bij te houden hoe het ging. De overige vier dagen bleef hij actief op zijn vertrouwde Baanbrekersplek. Langzaam maar zeker nam Jeroen er dagdeeltjes bij, totdat hij op een gegeven moment drie dagen per week bij Lightronics aan het werk was. Dat beviel goed. Kort geleden nam Jeroen het besluit om helemaal fulltime aan de slag te gaan bij Lightronics. Gedetacheerd vanuit Baanbrekers, met terugkomgarantie. “Dat is voor mij erg belangrijk, dat geeft me rust en zekerheid”, legt hij uit. “In dit traject heb ik zelf mijn keuzes gemaakt en het tempo bepaald. Dat voelt heel goed. Zo gun ik het anderen ook.” Jeroen gaat bij Lightronics meewerken in de assemblage van onderdelen voor lantaarnpalen.

Samen
Medewerkerscoach Stiena Sandbrink heeft bewondering voor Jeroen en voor de manier waarop hij dit heeft aangepakt. “Hij wil een nieuwe toekomst met nieuw perspectief en kwam daarvoor zelf in beweging. Een mooi succesverhaal. We zijn allebei dankbaar voor deze kans en voor het traject dat we samen hebben doorlopen.”