Een medewerker die met een glimlach binnenkomt, met een glimlach werkt en met een glimlach weer naar huis gaat. Dat moet voor iedere werkgever als muziek in de oren klinken. De 24-jarige Waalwijkse Demi de Kloe is zo iemand. “Het is een gemotiveerd, flexibel en hardwerkend talent”, vertelt jongerenwerkmakelaar Mathijs Vermeulen van Baanbrekers. “Zij rondde onlangs het project Stagestraat af en zoekt nu een baan.”

Stage bij Bakker Bart
Tijdens het project Stagestraat liepen verschillende werkzoekende jongeren stage bij winkelbedrijven in het centrum van Waalwijk. Demi mocht bij Bakker Bart aan de slag. En dat beviel beide partijen erg goed. “Ik heb de smaak van het winkelvak helemaal te pakken”, vertelt ze enthousiast. “Tijdens de zes maanden stage bij Bakker Bart heb ik ontzettend veel geleerd. Denk aan het omgaan met klanten, warenkennis en kassawerk. Eigenlijk heb ik een stoomcursus gehad over hoe het in een winkel werkt. Tegelijkertijd heeft mijn zelfvertrouwen een flinke oppepper gekregen.”

De handen van Demi de Kloe jeuken om aan het werk te gaan!

De handen van Demi de Kloe jeuken om aan het werk te gaan!

Helpende Zorg & Welzijn
De Waalwijkse Demi heeft van origine een achtergrond als helpende. “Ik heb de opleiding Helpende Zorg & Welzijn gedaan. Dat is een mbo2-opleiding. Het lukte me echter niet om werk te vinden. Af en toe kon ik wel wat deeltijdwerk doen, maar dat vond ik niet voldoende. Ik wilde meer. Daarom was ik ook erg blij dat ik de kans kreeg om mee te doen met het project Stagestraat. Hoewel ik in een heel andere branche aan de slag zou gaan, zou deze stage voor verandering in mijn toekomst kunnen zorgen.”

Mooie aanvulling
“Demi is echt een jong talent dat je alle geluk van de wereld toewenst”, gaat de jongerenwerkmakelaar verder. “Het is een aardige en attente meid vol met ambities. Voor iedere werkgever kan zij een heel mooie aanvulling op het team zijn. Hoewel het een echt mensenmens is, had ze aanvankelijk de neiging om zichzelf te verstoppen. Daar is door de stage bij Bakker Bart verandering in gekomen. Ze heeft zich flink doorontwikkeld en staat nu stevig in de schoenen. Helemaal klaar om bij een werkgever aan de slag te gaan.”

Niet kieskeurig
Demi haakt hierop in: “Helaas had Bakker Bart geen vacature, anders was ik daar graag gebleven. Maar ik ben niet kieskeurig, dus als er een winkelier of ondernemer is die een goed gemotiveerde kandidaat kan gebruiken met ervaring in zowel het retailvak als de verzorging, dan houd ik me van harte aanbevolen. Mijn handen jeuken om aan het werk te gaan!”