28 organisaties zijn thuis in BaLaDe.

Tien talenten van Talent2Work waren onlangs samen met wethouder Ronald Bakker en Baanbrekersmedewerkers Mirjam de Gruijter en Mark van Wanrooij op bezoek bij BaLaDe in Waalwijk. Hier werden zij gastvrij ontvangen door Jan van Kessel, manager van Casade, de woningbouwcorporatie achter deze multifunctionele accommodatie. De talenten kregen niet één, maar acht rondleidingen. De manager van Casade nam iedereen namelijk mee op een tocht langs de vele gebruikers van het bijzondere complex.

BaLaDe is een kansenfabriek.

BaLaDe is een kansenfabriek.

Nul tot honderd
“BaLaDe is de thuisbasis voor 28 organisaties. In dit gebouw combineren we wonen, werken, welzijn en wijkbeheer. Dat maakt BaLaDe ook zo bijzonder. Eigenlijk is BaLaDe een soort van kansenfabriek voor iedereen van nul tot honderd. Iedereen kan hier terecht.” De organisaties die in BaLaDe zijn gevestigd zijn onder meer de kinderopvang van Mikz, een basisschool, een afdeling van het ROC (opleiding tot peuterspeelzaalmedewerker en klassenassistent), een medisch centrum, een infopunt, de woonwinkel van Casade, het Wmo-startpunt, het vrijwilligerspunt, Juvans, ContourDeTwern, de activiteitencommissie, een verzorgings- en verpleegafdeling van Schakelring, thuiszorgorganisatie Thebe, een cadeauwinkeltje van het RIBW en Prisma, een grand-café, de dagbesteding en MEE.

28 organisaties zijn thuis in BaLaDe.

28 organisaties zijn thuis in BaLaDe.

Werkervaringsplekken
De rondleiding door BaLaDe voerde langs acht van de organisaties die in BaLaDe gevestigd zijn. “Bij alle acht zijn er werkervaringsplekken die kunnen worden ingevuld door talenten van Talent2Work. Zo zoekt Mikz bijvoorbeeld chauffeurs voor de buitenschoolse opvang. En Schakelring is op zoek naar vrijwilligers die als maatje van dementerenden aan de slag willen gaan. Ook ContourDeTwern kan nieuw vrijwilligersbloed gebruiken. Maar dat geldt ook voor Casade zelf. Wij zoeken namelijk mensen die willen meehelpen bij de receptie van BaLaDe. Ook zoeken we ‘handige handjes’ voor conciërgetaken en energieadviseurs. Dat zijn vrijwilligers die na een opleiding aan de slag gaan om huurders voor te lichten over energiebesparingen.”

De talenten van Talent2Work werden gastvrij ontvangen bij BaLaDe.

De talenten van Talent2Work werden gastvrij ontvangen bij BaLaDe.

Mooi opstapje
Veel werkervaringsplaatsen zijn ideale plekken om je voor te bereiden op betaald werk. Je doet hier ritme en werkervaring op. En je leert samenwerken. “Het is uiteindelijk de bedoeling dat je aan de slag gaat in een betaalde baan. Zo’n werkervaringsplek is hiervoor een mooi opstapje.”