De innovatieaward van Baanbrekers is onlangs voor de eerste keer uitgereikt aan leerlingen van het Technasium van het d'Oultremontcollege in Drunen.

Vier leerlingen van het Technasium van het d’Oultremontcollege in Drunen ontvingen onlangs de innovatieaward van Baanbrekers. Het is de eerste keer dat Baanbrekers deze knappekoppenprijs uitreikt. Voorheen werd de wisseltrofee uitgereikt door WML, het SW-bedrijf dat is opgegaan in Baanbrekers.

Geweldig veel talent
Het d’Oultremontcollege en Baanbrekers werken nauw samen in het Technasium. “De leerlingen van het Technasium hebben geweldig veel talent”, vertelt Pieter Springer, manager van het werkbedrijf van Baanbrekers. “Zij kijken op een heel andere manier naar werken dan wij. Op die manier komen ze ook tot andere, vaak heel slimme oplossingen.”

De innovatieaward van Baanbrekers is onlangs voor de eerste keer uitgereikt aan leerlingen van het Technasium van het d'Oultremontcollege in Drunen.

De innovatieaward van Baanbrekers is onlangs voor de eerste keer uitgereikt aan leerlingen van het Technasium van het d’Oultremontcollege in Drunen.

Kijkje achter de schermen
De manager is erg te spreken over het Technasium. “Het is een goede zaak dat het onderwijs en het bedrijfsleven zo nauw samenwerken. De jongeren kijken hierdoor over de muren van het schoolgebouw heen. Ze mogen nu eens een kijkje nemen achter de schermen van bedrijven zoals Baanbrekers. Sterker nog: door hun slimme ideeën dragen ze bij tot het bedrijfsresultaat van organisaties zoals de onze. En ze werken tegelijkertijd aan hun eigen toekomst.”

Een superidee
De winnaars van de innovatieaward 2013 – Lucas van de Wiel, Hugo Galesloot, Marnix Mathlener en Olaf van Dries – bedachten een manier waarop tape van een stickervel kan worden losgetrokken. “Ze regelden een manier waarop het opschuiven van de tape elektronisch kan worden gedaan. Dat maakt het werken voor onze medewerkers met een beperking een stuk gemakkelijker. Deze jonge knappe koppen kwamen écht met een superidee, dat ook kan worden toegepast in de praktijk. Petje af voor hun creativiteit!”