Mariapolicentrum Mariënkroon heeft goede ervaringen opgedaan met het werkgelegenheidsproject Talent2Work. Vanuit dit project zijn er in het verleden al verschillende werkzoekenden op werkervaringsplekken aan de slag gegaan bij dit centrum voor bezinning, spiritualiteit en gemeenschap in Nieuwkuijk. Ook voor het invullen van de eerste betaalde baan klopte Mariapolicentrum Mariënkroon bij Baanbrekers aan.

Gastvrij ontvangen
“De ervaringen die we met Baanbrekers hebben opgedaan, zijn erg positief. Vandaar dat we weer bewust voor de Talent2Workaanpak kozen”, vertelt Annemiek Kurtjens van Mariapolicentrum Mariënkroon. Twaalf talenten werden door haar en haar collega’s Lucy de Haan en Jan Smits erg gastvrij ontvangen. Nadat de eeuwenoude geschiedenis van het terrein werd belicht, kwam het verhaal van Mariapolicentrum Mariënkroon en de Focolarebeweging aan de orde. Daarna werd ingezoomd op de vacature die momenteel open staat.

Schaap met vijf poten
Mariapolicentrum Mariënkroon zoekt in feite een schaap met vijf poten. “Onze nieuwe collega wordt voornamelijk ingezet om alle gebouwen ‘spic en span’ te houden. Verder dient hij of zij ook hand- en spandiensten te verlenen bij het ontvangen van onze groepen. Bij Mariapolicentrum Mariënkroon – het Nederlandse bestuurscentrum van de Focolarebeweging – worden veel informatiebijeenkomsten, vormingsprogramma’s, cursussen en congressen gehouden. We staan open voor aanvragen van groepen en non-profitinstellingen die zich inzetten voor een betere samenleving.”

Kleine en grote groepen
Bij Mariapolicentrum Mariënkroon kunnen kleine en heel grote groepen terecht. “Dat kan voor een dagdeel tot een aantal dagen. We bieden cateringdiensten en overnachtingsmogelijkheden op ons eigen terrein. Omdat het steeds drukker wordt, hebben we echt behoefte aan een betaalde kracht. Met vrijwilligers alleen kunnen we het niet meer aan. Die betaalde kracht willen we graag voor 32 uur per week inzetten. Het is enorm belangrijk dat onze nieuwe collega zich hier thuis voelt. Het moet goed passen.”

Nieuwe collega
Na de presentatie over Mariapolicentrum Mariënkroon werd de groep van Talent2Work in tweeën gedeeld. Deze groepen kregen een uitgebreide rondleiding over het grote complex van Mariapolicentrum Mariënkroon. Op die manier kregen de talenten een goed beeld van de werkomgeving, de sfeer en de mensen die bij Mariapolicentrum Mariënkroon actief zijn. Na de rondleidingen konden de kandidaten aangeven of zij interesse hadden in de vacature. Er werden meteen afspraken gepland voor nadere kennismakingsgesprekken. “Als alles meezit, hebben we begin april een nieuwe collega. Wederom een talent van Talent2Work. Dat stemt ons erg tevreden.”