Bij AutoService Vakman in Kaatsheuvel is Baanbreker Martijn Nolet (links op de foto) een gewaardeerde kracht. “In het begin moest ik wennen”, vertelt hij tussen de drukke werkzaamheden door. “Logisch als je ergens nieuw binnen komt. Dat wennen ging snel en de snelheid in mijn werk is flink gestegen. Ook ga ik nu beter om met stress en weet ik hoe ik stress kan voorkomen.”

Zijn werkgever Henk van Zelst (rechts) vult hem aan: “Het leven van een automonteur is redelijk stressvol. Je werkt voor klanten die hun auto moeilijk kunnen missen en het liefst zo weinig mogelijk betalen. We houden het stressniveau goed in de gaten. Wordt het druk, dan laat Martijn dat weten. Wordt het te druk, dan doen we er iets aan. Daar is hij inmiddels mondig genoeg voor.” Martijn knikt: “In het begin was ik teruggetrokken, maar dat is nu voorbij. Ik kom voor mezelf op als het nodig is. Ik heb geleerd: als ik niet praat, word ik niet begrepen.”

Vanzelfsprekend

Martijn staat bij Baanbrekers op de loonlijst sinds mei 2010. Lange tijd werkte hij in de garage van de afdeling Groen, totdat zijn jobcoach Dick Melissen voorstelde om gedetacheerd aan de slag te gaan buiten de Baanbrekers-muren. Gelet op Martijns talenten moest dat zeker kunnen, vond Dick. Henk vertelt daarover: “We doen al jaren het onderhoud van een aantal Baanbrekers-voertuigen. We kennen de organisatie goed en ook Martijn kennen we al lang omdat hij met de voertuigen van Baanbrekers hier vaak in de garage kwam. Toen Baanbrekers vroeg of ik plek had voor Martijn, zei ik daarom meteen ja. Verder vind ik het vanzelfsprekend dat elk bedrijf iets bijdraagt aan onze maatschappij. Sterker nog: ik voel dat als een sociale plicht. Kijk eens naar Martijn die bij ons prima functioneert en hier beter op zijn plek is dan binnen Baanbrekers.”

APK

Sinds 3 januari 2018 werkt Martijn drie dagen per week bij AutoService Vakman. Hij doet vooral onderhoudswerk, grote en kleine beurten. En veel werk dat met de banden te maken heeft, zoals vervangen en repareren. Dat is mooi en precies werk dat hij goed kan en graag doet. APK-keuringen is hij nu aan het leren. “Ook dat is mooi werk, maar veel lastiger dan klanten soms denken”, vertelt hij. “Het is echt een dik instructieboek over alle verschillende regels voor auto’s van verschillende leeftijden en soorten. En al die regels luisteren heel nauw. Een andere monteur helpt me hierbij, maar over een tijdje moet ik dat alleen kunnen.”

Echte klanten

Dat AutoService Vakman een klein bedrijf is, vindt Martijn juist heel plezierig. In totaal tien mensen, waarvan vier in de werkplaats. “Een groot verschil met mijn werk bij Baanbrekers is dat ik nu voor echte klanten werk. Allemaal mensen die we tevreden willen stellen, ook al hebben ze verschillende wensen en allemaal een andere portemonnee. Dat maakt mijn werk mooi. Ik heb hier echt mijn draai gevonden en wil me hier graag blijven ontwikkelen tot een steeds betere vakman.” Werkgever Henk werkt daar graag aan mee: “Ik leer ook nog elke dag. Mijn intentie is om hier goed werk te leveren aan onze klanten én om mensen op weg te helpen. Niets meer en niets minder. Laten we het niet moeilijker maken dan het is.”