Een mix aan talenten gaat in de gemeente Heusden het onkruid zonder gif te lijf.

De onkruidbestrijders van WML Facilitair, de dochteronderneming van Baanbrekers op het gebied van groen, schoonmaak en beveiliging, zijn onlangs gestart met een mooie klus: onkruid bestrijden op stoepen en straten in de hele gemeente Heusden. En dat op een milieuvriendelijke manier. Dus zonder gif. De gemeente Heusden en WML Facilitair kozen voor hete lucht om het onkruid op de stoepen en straten te lijf te gaan. En dat werkt prima.

Expert in bestrijden onkruid
WML Facilitair is inmiddels écht een expert in het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid. “We werken al langer met hete luchtmachines”, vertelt manager Adelien Peters. “Hiermee boeken we keer op keer goede resultaten.” Tot dit jaar bestreed WML Facilitair het onkruid in Drunen en de vesting. “Sinds dit jaar mogen we dit werk doen in alle kernen van de gemeente Heusden. Voor deze opdracht investeerden we mede daarom in nieuwe machines.”

Mooie mix aan medewerkers
De nieuwe, moderne machines – allemaal 100% gifvrij – worden bediend door een mooie mix aan medewerkers. “We hebben vaste medewerkers en medewerkers met een beperking gekoppeld aan talenten die vanuit de bijstand aan het werk zijn gegaan. Wie in de gemeente Heusden komt, kan bijna niet om onze onkruidbestrijders heen. Ze gaan immers gekleed in felgele bedrijfskleding en ze werken met knalgroene machines.”