Mondkapjes bij Baanbrekers

Het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimten is een dringend advies. Dat vertelde minister-president Mark Rutte op woensdag 30 september jl. tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Het kabinet en een meerderheid van de kamerleden zijn het eens met het dragen van dit beschermingsmiddel in de strijd tegen het coronavirus. Ook bij Baanbrekers gaan we mondkapjes dragen.

Dragen verplicht op bepaalde locaties

Het dragen van een mondkapje is bij Baanbrekers verplicht op de volgende locaties:

Bij de balie en in de front-office (hoofdingang).
U moet een mondkapje op als u door de ruimte loopt. Als u zit, hoeft u het mondkapje niet op te hebben. Ook de baliemedewerkers, die achter plexiglas zitten, hoeven geen mondkapje op Voor bezoekers zonder mondkapje zijn er wegwerp mondkapjes.

Bij kringloopwarenhuis Twiddus.
U moet een mondkapje op als u door de winkel loopt. In de winkel is dit een extra maatregel. Het houden van 1,5 meter afstand blijft het uitgangspunt. Medewerkers van Twiddus gaan hierop strenger toezien. Lukt het bezoekers niet om de 1,5 meter in acht te nemen? Dan beperken we het aantal bezoekers verder dat tegelijkertijd in de winkel mag zijn (nu is dat maximaal dertig personen). Voor bezoekers zonder mondkapje zijn er wegwerp mondkapjes

Mondkapje mag overal!

Nu zijn er voor bezoekers twee locaties aangewezen waar een mondkapjesplicht geldt. U mag echter ook op andere plekken een mondkapje dragen. Dit is aan u.