Baanbreker Nick van der Pol (32) heeft zijn plek gevonden bij Priest Computers, een gecertificeerd leerbedrijf in Waalwijk. Welke klus hij ook moet doen, Nick lost het op met kennis en enthousiasme. “Ik heb het hier goed naar m’n zin, sta steviger in mijn schoenen en blijf mezelf ontwikkelen”, vertelt hij. Zijn werkgever Jef Priest is het daar helemaal mee eens.

Nick (links op de foto) kwam eind 2014 bij Baanbrekers in dienst. Hij startte bij Verpakken en stroomde door naar Automatisering. Daar kreeg hij de tijd om te wennen aan een vaste baan met kansen en verantwoordelijkheden. Baanbrekers zocht ondertussen naar een geschikte arbeidsplaats buiten de eigen muren. Dat werd Priest Computers, waar hij ruim drie jaar geleden startte. Nu is hij een ervaren en gewaardeerde kracht op diverse gebieden: “Computers en laptops repareren. Ondersteuning op afstand, bellen met leveranciers, producten prijzen en in de winkel opstellen. Ik doe echt van alles. We zijn maar met vieren, dus moeten we ook samen alles aanpakken.”

Voldoening

Belangstelling voor IT had Nick al als kind. Hij keek vaak mee als zijn grotere broer pc’s uit elkaar haalde. Nu is hij de specialist die zijn broer uitlegt hoe het zit. “Werken met je handen én je hersens”, verklaart Nick de charme van zijn vak. “Je hebt allebei nodig. Bijvoorbeeld voor het mooi repareren van een kapotte laptop of het op maat bouwen van een pc. Mooi werk dat me echt voldoening geeft. Bijzondere vragen van klanten ga ik niet uit de weg, ik los alles voor ze op. Soms zeggen klanten: wat jij doet zou ik nooit kunnen. Dat vind ik altijd een fijn compliment. Net als klanten die speciaal naar mij vragen.”

Verbeteren

Telefonisch helpdesk-werk vindt Nick lastig omdat hij de mensen en hun apparatuur niet kan zien. Liever heeft hij de pc voor zich, dan komt hij er wel uit. Ondertussen merkt hij dat hij zelfverzekerder is geworden sinds zijn start bij Priest. “Ik weet wat ik kan en niet kan en op welke gebieden ik wil verbeteren. Daardoor kan ik niet alleen technisch nu meer dan toen ik begon. Ik sta ook steviger in mijn schoenen tegenover klanten. Ik heb geleerd hoe ik ze het best kan helpen en dat maakt van mij een betere adviseur en verkoper.” Werken bij de klant op locatie deed hij in het begin niet. Dat was te lastig voor hem. “Maar ook dat heb ik geleerd en nu lukt het goed. Als een collega ziek is en ik extra op pad moet, vind ik dat prima.”

Kans

Baanbrekers maakte Jef Priest (rechts op de foto) attent op Nick. Jef dacht meteen: we geven het een kans en kijken wat het wordt. “Nee, daar zit niet een heel diepe gedachte of overtuiging achter”, vertelt de Waalwijkse ondernemer. “Ik vind gewoon dat iedereen een eerlijke kans verdient. Wat zeker meespeelt zijn de financiële regelingen rondom het aannemen van een Baanbrekers-kracht. Die maken het makkelijker voor een kleine onderneming als de onze.” En na een korte pauze: “Natuurlijk ben ik daar ook een beetje ideëel in. Via het werk van mijn vrouw, bij zorginstelling Prisma, ken ik de zorg voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heb ik daar automatisch meer feeling mee. Jobcoach Dick Melissen is mijn klankbord, ik spreek hem nog regelmatig. Maar lang niet meer zo vaak als in het begin, want het loopt nu prima met Nick.”

Flexibel

Nick en zijn collega’s werken al langere tijd bij Priest. Dat is best bijzonder in een branche met een hoog personeelsverloop. “Misschien komt het door de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik geef”, vertelt Jef. “Bij Nick werkt dat prima, wij zijn flexibel naar elkaar toe.” Nick beaamt dat: “Voor een werkgever die je zo behandelt, doe je graag iets terug. Een kwestie van geven en nemen. Dat vind ik fijn werken. Ondertussen probeer ik mijn commercieel denken te verbeteren, zoals de klant adviseren over dingen waar hij niet aan denkt. Dan ben ik van extra waarde voor de klant en voor ons bedrijf.” Jef lacht aanvullend: “Ik leer ook van Nick, dat ik meer moet luisteren en minder praten.”