Business as (un)usual bij inkomensondersteuning.

De grote coronahulpknop op de homepage van deze website gloeit nog na. Al meer dan dertienhonderd ondernemers en zzp’ers vroegen om financiële hulp nu hun business door de coronamaatregelen klappen krijgt. Het team Inkomensondersteuning van Baanbrekers draait ondersteund door collega’s van Re-integratie & Participatie plankgas om alle aanvragen te verwerken binnen de wettelijke termijn van vier weken. “Deze klus gaan we klaren.”

Sfeer
Teamleider Marc van Hooijdonk is daarvan overtuigd. Hij prijst de sfeer op zijn afdeling met zeventig medewerkers: “Samenwerking en communicatie tussen collega’s zijn prima. Onder het mom van ‘samen de schouders eronder’ is er veel onderlinge betrokkenheid. In deze bijzondere tijden zie je de kartrekkers in het team hun rol pakken en hun collega’s daarin meenemen.”

Thuiswerken
Volgens Marc heeft het vele thuiswerken voor- en nadelen: “Even snel overleggen is omslachtig en veel collega’s worden geleefd door de overvloed aan e-mails. Maar door het thuiswerken is ons ziekteverzuim opvallend laag en ik zie onze afdeling ook innovatiever worden in het vinden van oplossingen. We leren in snel tempo bij.”

Verwerken aanvraag
Het verwerken van een aanvraag kost naar verwachting vijftien minuten. En dat dus maal duizend plus. Bij akkoord gaat de aanvraag daarna richting betaling en wordt het voorschot zo snel mogelijk uitbetaald. “Dat gaat ons allemaal lukken. Het bedankkaartje dat we van onze managers ontvingen, doet ons goed. Een leuk initiatief.”

Ook bij Inkomensondersteuning is het nu business as (un)usual.

Extra nuttig
“Ik doe wat ik kan en hoop steeds sneller te kunnen werken”, vertelt Lonneke Verhoof, administratief ondersteuner. “Het is wel even omschakelen, hoor. In het begin was veel onduidelijk en vroegen we ons af: wat kunnen we verwachten? Nu is dat duidelijk. Ik voel dat ik me extra nuttig kan maken in deze bijzondere tijd. Mijn hersens kraken, ik kan nu echt laten zien wat ik voor deze organisatie kan betekenen.” Lonneke werkt om de dag thuis, Automatisering zorgde daar voor een extra beeldscherm. “De digitalisering in onze organisatie zet nu versneld door en ik hoop dat iedereen dat kan bijbenen. Laten we in elk geval onnodig mailverkeer zoveel mogelijk voorkomen”, vindt ze.

Mooi werk
Eén van de medewerkers die alle aanvragen inboeken is Resy van der Lee, assistent inkomensconsulent. Resy laat zich niet gek maken. “Veel handwerk? Ach, ik werk hier al zeventien jaar en ben wel wat gewend. Het is mooi werk waarmee we mensen vooruit helpen. Dat doen we graag.” Net als Lonneke wisselt Resy het thuiswerken af met werken op kantoor. Ze houdt een doos met hygiënedoekjes binnen handbereik en bewaakt zorgvuldig de regel ‘anderhalve meter afstand’ ten opzichte van anderen. “Dat gaat ook makkelijk nu veel collega’s thuiswerken. Het blijft wel een rare ervaring als collega’s met een bocht om je heen lopen.” Resy deelt graag een compliment uit over de coronaberichtgeving binnen Baanbrekers: “Angeline houdt ons goed op de hoogte en we kunnen haar ook altijd alles vragen. Heel fijn.”