Piant biedt werk aan gemotiveerde talenten van Baanbrekers.

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel ondernemers noodgedwongen een pas op de plaats moeten maken. Opdrachten vallen stil en mensen komen zonder werk te zitten. Toch zijn er ook bedrijven, die tegen de stroom inroeien. Het Waalwijkse PIANT is zo’n bedrijf. Bij deze innovatieve aanbieder van stans- en snij-oplossingen voor de industriële sector gingen dit jaar al drie gemotiveerde kandidaten van Baanbrekers aan de slag. En PIANT wil graag nog meer Baanbrekerstalent een plek bieden in het nagelnieuwe bedrijfsgebouw.

Sfeer is veranderd

“Wij denken altijd in mogelijkheden. Ook als het om mensen gaat”, verklaart directeur Patrick van Oosterhout. “Iedereen verdient een kans om bij ons zijn of haar best te doen.” Aranka en Twan startten begin januari jl. en Sandra begon op 1 februari jl. bij PIANT. “Deze drie horen er bij ons al helemaal bij”, vult P&O adviseur Jolanda Konings aan. “Sterker nog, ik kan nu al zeggen dat de sfeer bij PIANT positief is veranderd door de komst van deze drie talenten. Er is echt een soort van chemie ontstaan tussen alle collega’s. Hoewel ze voorheen elkaar natuurlijk ook al hielpen, is dat nu nog veel sterker geworden. En dat is een heel mooi bijkomend voordeel.”

Eerste plaatsingen van 2021

De drie nieuwe medewerkers die via Baanbrekers aan de slag zijn gegaan, zijn voor Baanbrekers de eerste plaatsingen van 2021. Ze werkten korte tijd op proef, daarna gingen ze over naar PIANT. “Het voelt goed dat een op en top Langstraats bedrijf met een groot leerverleden zo open staat voor onze mensen”, vertelt Baanbrekersdirecteur Ad van Oudheusden. “Het is een gastvrij, nuchter, direct en eerlijk bedrijf waar met de menselijke maat wordt gewerkt. Onze drie talenten zijn hier erg goed op hun plaats.” Jolanda Konings vult aan: “Het blijft overigens niet bij die drie collega’s. We zijn al in gesprek met Baanbrekers om nog meer gemotiveerde mensen naar ons bedrijf toe te halen.”

Werk past perfect

Het werk dat bij PIANT wordt uitgevoerd, past perfect bij de mogelijkheden van de kandidaten van Baanbrekers. “We snijden en stansen verschillende materialen voor een breed scala aan opdrachtgevers”, gaat directeur Patrick van Oosterhout verder. “Verder houden we ons bezig met stikken, assembleren en verpakken. Het is mooi en schoon werk, waarbij we een combinatie maken van gemotiveerde mensen en innovatieve machines. Het werk is relatief eenvoudig aan te leren. Om het voor iedereen interessant en leuk te houden, wisselen we de werkzaamheden regelmatig af. Bijkomend voordeel is dat we hierdoor medewerkers krijgen die verschillende werksoorten kunnen uitvoeren.”

Leder- en schoenindustrie

PIANT werd in de jaren zestig van de vorige eeuw opgericht. Het waren toen de hoogtijdagen van de Brabantse leder- en schoenindustrie. Ze hielden zich toen vooral bezig met het modelleren en het stansen van de ontwerpen voor leder- en schoenondernemers. Omdat het leerwerk vertrok naar lage lonenlanden veranderde PIANT zijn koers en ging zich toeleggen op het ontzorgen van de grafische sector en leersector en de kunststoffenindustrie. “ Eigenaar Robert Brekelmans zette zich de afgelopen vijf jaar intensief in om de lederwaren terug te krijgen naar PIANT. Hij kreeg het voor elkaar om uit een vel leer twaalf tot vijftien procent meer rendement te halen. En dat levert voor de klant veel voordeel op. Inmiddels zijn veel leder- en schoenondernemers met hun werkzaamheden weer teruggekomen naar Europa en verwerkt PIANT 150.000 huiden per jaar. Vandaar dat PIANT het steeds drukker krijgt met het stansen en snijden van leer.”  

Stikstraat

De drie medewerkers die via Baanbrekers bij PIANT aan de slag zijn gegaan, zijn regelmatig te vinden in de stikstraat. Hier maken ze onder meer onderdelen voor portemonnees. “Het is erg leuk en secuur werk”, vertelt Sandra. “Je moet wel goed opletten dat er niet iets verkeerd gaat. Dat is zonde van het materiaal en je werk.” Sandra is erg blij dat ze bij PIANT aan de slag is gegaan. “Ik heb jarenlang bij Baanbrekers gewerkt. De laatste tijd in de wasserij en de cleanroom. Ik wilde zelf heel graag buiten de muren van Baanbrekers gaan kijken. En hier bij PIANT kreeg ik de kans. Die heb ik met twee handen aangepakt. Het was wel even wennen aan de werktijden, want we beginnen hier al om half acht. Dus ik moet iets vroeger opstaan. Ik vind het werk en de collega’s hier super. Als het aan mij ligt, ga ik hier niet meer weg.”

Nieuwe dingen leren

Ook Aranka en Twan hebben het enorm naar hun zin bij PIANT. Terwijl ze druk aan het werk zijn, verklaren ze allebei dat ze op hun plek zitten. “Vooral de afwisseling in het werk bevalt me erg goed”, zegt Aranka. “Als je om de zoveel tijd wat anders doet, blijft het leuk en leer je nieuwe dingen. Dat is wel een verschil met de wasserij waar ik eerst heb gewerkt.” Twan vult aan: “Het bevalt me erg goed bij PIANT. De afwisselende werkzaamheden en de leuke collega’s zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk kom. Ik wil hier écht nooit meer weg.”

Mensenbedrijf

P&O adviseur Jolanda Konings benadrukt dat bij PIANT altijd wordt gekeken naar de mens en zijn of haar behoeften. “We zijn een mensenbedrijf, waar we een combinatie maken tussen commercie en het sociale. Wij proberen het altijd zo te regelen dat mensen binnenboord blijven. Een mooi voorbeeld is een collega met kinderen. Door het aanpassen van haar werktijden kon zij gewoon bij ons blijven werken en wij hielden een gemotiveerde kracht in dienst. We kijken dus naar wat er kan, niet naar wat er niet kan. En we kijken vooral ook goed naar onszelf. Als wij bijvoorbeeld iets vier keer moeten uitleggen, dan hebben wij het zelf niet goed gedaan. Dat is ook één van de redenen waarom wij de Harrie-trainingen gaan volgen. We willen er hiermee voor zorgen dat wij op de werkvloer ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed kunnen begeleiden. Gewoon omdat wij weten dat dit voor iedereen het beste is.”