Talent2Work was op bezoek bij Plus Stephan van Engelen.

Plus geeft meer, veel meer. Dat is de pakkende slogan van de kleinste van de grote supermarkten. Plus heeft ook voor de werkzoekende talenten van Talent2Work veel te bieden. Onlangs gingen dertien gemotiveerde kandidaten op rondleiding bij Plus Stephan van Engelen in Waalwijk. Hier kregen ze tekst en uitleg over het werken in de supermarkt van een gedreven en enthousiaste supermarktmanager.

Plus Stephan van Engelen geeft talenten een kans

Plus Stephan van Engelen geeft talenten een kans

Een Plus met een plus
Plus Stephan van Engelen in Waalwijk is een Plus met een plus. Omdat de winkel het eigendom is van Stephan van Engelen kan hij nog meer bieden dan een reguliere Plussupermarkt. Service en klantgerichtheid worden door Van Engelen en zijn ruim negentig medewerkers dan ook met extreem grote letters geschreven. “Persoonlijk contact met onze klanten is van enorm groot belang voor onze winkel. Het klinkt zo cliché, maar het is bij ons echt zo dat de klant in het middelpunt staat. Ja, dat is een flinke klus, zeker omdat we ruim 10.000 klanten per week bedienen. Maar we blijven inzetten op een persoonlijke benadering. De klant moet zich thuis voelen in onze winkel. Daar draait alles om. Je boodschappen doen kan immers overal. Het is aan ons de uitdaging om ervoor te zorgen dat de klant zijn mandje of winkelwagen bij ons blijft vullen.”

De klant wordt bij Plus Stephan van Engelen nog net niet in de watten gelegd.

De klant wordt bij Plus Stephan van Engelen nog net niet in de watten gelegd.

We gaan ver
De klant wordt bij Stephan van Engelen nog net niet in de watten gelegd. “Maar we gaan ver. Zo hebben we dankzij de samenwerking met Baanbrekers een haal- en brengservice voor klanten op leeftijd. Er rijdt op bepaalde tijden een soort van taxibusje op en naar van onze oude locatie naar onze nieuwe winkel. Verder hebben wij een zeer uitgebreid assortiment aan producten. Als een klant iets niet kan vinden tussen onze 24.000 producten, dan zorgen wij ervoor dat het alsnog geregeld wordt. Pluspunten zijn verder onze versafdelingen, waar vers ook echt vers is, en onze manier van presenteren.”

Plus Stephan van Engelen in Waalwijk is een Plus met een plus; er werken ook talenten vanuit Baanbrekers.

Plus Stephan van Engelen in Waalwijk is een Plus met een plus; er werken ook talenten vanuit Baanbrekers.

 

Duidelijke klik
Niet alleen de klanten voelen zich goed thuis bij Plus Stephan Van Engelen. Ook de talenten van Talent2Work voelden zich op hun gemak tijdens de rondleiding. Met een aantal kandidaten was er een duidelijke klik. Eén van de talenten is kort geleden al begonnen als nieuwe medewerker bij de Waalwijkse supermarkt. “Het op deze manier samenwerken met Baanbrekers bevalt mij goed”, licht Van Engelen toe. “Al eerder leidde dit tot uitbreiding van ons medewerkersbestand. Zo hebben we hier al twee medewerkers op een Banenafspraak aan de slag. Beide collega’s hebben een beperking. Door middel van die Banenafspraak krijgen zij een soort van steuntje in de rug.”

“Het op samenwerken met Baanbrekers bevalt  supermarktmanager Stephan Van Engelen goed.

“Het op samenwerken met Baanbrekers bevalt supermarktmanager Stephan Van Engelen goed.