Frans Klis, productieleider bij Recair b.v. in Waalwijk, vindt het belangrijk om de talenten van Baanbrekers een kijkje in de keuken te geven.

Door te laten zien wat je doet, krijg je er gevoel bij. Voor Frans Klis, productieleider bij Recair b.v. in Waalwijk is dat zo klaar als een klontje. “Daarom vinden wij het belangrijk om de talenten van Baanbrekers een kijkje in onze keuken te geven. Op die manier kunnen zij bepalen of werken bij Recair iets voor hen is. En wij kunnen kijken of er een klik is tussen ons en de talenten. Een rondleiding werkt veel beter dan het zetten van een personeelsadvertentie en het doornemen van stapels sollicitatiebrieven.”

Warmtewisselaars
Recair is een producent van zeer innovatieve warmtewisselaars, en deed al eerder zaken met Baanbrekers om mensen te werven. “Meerdere collega`s zijn via Baanbrekers bij ons aan de slag gegaan. Dat heeft er ook toe geleid dat we nu weer een club mensen een rondleiding door ons bedrijf geven. We hebben een paar nieuwe collega’s nodig en op deze laagdrempelige manier kunnen we snel kennismaken met potentiele kandidaten.”

Plezier in je werk
Volgens de productieleider van Recair is plezier in je werk het meest belangrijk. “We verwelkomen graag mensen die met plezier gaan werken. Dat zorgt ervoor dat ze het naar hun zin hebben en dat ze bij je organisatie blijven. En als het aan ons ligt, is dat tot de pensioengerechtigde leeftijd. Eigenlijk zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten. Onze organisatie groeit namelijk gestaag. Momenteel hebben we 29 mensen in dienst, maar dat kunnen er op korte termijn meer zijn.”

Verse lucht
Tien talenten keken bij Recair hun ogen uit. Ze kregen het hele productieproces te zien. Bij Recair worden componenten gemaakt die het hart vormen van slimme warmteterugwinnende ventilatiesystemen. Deze systemen zorgen voor een goed leef- en werkklimaat met een constante toevoer van gezonde, schone en comfortabele verse lucht. De producten van Recair kom je tegen in huizen, kantoren, winkels, scholen, datacentra, de glastuinbouw en in vrachtwagencabines.

Grootste precisie
“We zijn dan wel een productiebedrijf, maar bij ons komt het niet alleen aan op grote aantallen. Wij produceren met de grootste precisie. Onze topproducten vinden hun weg naar 29 landen en bij alle stappen van ontwikkeling tot en met verzending is nauwkeurigheid het allerbelangrijkste. Om als medewerker fris en alert te blijven, zorgen wij voor veel afwisseling in het werk. Dat zorgt voor de constante kwaliteit in ons productieproces die we nodig hebben.”

Positief gevoel
Recair was op zoek naar twee nieuwe collega’s. De productieleider was erg te spreken over de tien talenten van Baanbrekers. Een flink aantal van hen ziet zich met gemak werken bij Recair. Sterker nog: er zijn twee talenten bij Recair in dienst gekomen. “Net zoals de vorige keer heb ik ook nu een erg positief gevoel overgehouden aan deze manier van werven. Recair is een bedrijf dat talenten graag een kans geeft. Het doet me veel deugd dat de klik met twee kandidaten zo goed was, dat we hen een werkzame toekomst in ons bedrijf kunnen aanbieden.”