Tozo coronahulp voor ondernemers

De coronacrisis blijft de komende tijd voortduren. Dit zorgt ervoor dat ook zelfstandigen nog steeds te maken kunnen hebben met zwaar weer. In de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk is Baanbrekers hen graag van dienst met de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo). Omdat we voorlopig nog niet van corona zijn verlost, paste de rijksoverheid onlangs de Tozo op punten aan. We zetten de veranderingen graag op een rij.

Vermogenstoets niet ingevoerd

De beperkte vermogenstoets in de Tozo zou in april 2021 ingaan. Nu gaat de invoering van deze toets niet door. Zo hebben zelfstandigen tot 1 juli 2021 de zekerheid van inkomensondersteuning. Eind maart wordt deze verandering in wetgeving vastgelegd.

Aanvragen met terugwerkende kracht

Zelfstandigen kunnen vanaf 1 februari 2021 een Tozo-uitkering levensonderhoud met terugwerkende kracht aanvragen. Dit kan tot en met de aanvraagmaand min één maand. Als u in februari 2021 een aanvraag doet, kunt u dus Tozo aanvragen vanaf 1 januari 2021. Ontvangt u in maart a.s. Tozo-3? Dan krijgt u die maand een verkort aanvraagformulier voor Tozo-4. Voor alle overige zelfstandigen uit onze regio die Tozo willen ontvangen, staat er vanaf 1 april 2021 een nieuw aanvraagformulier op deze website.