Ook als het de Banenafspraak betreft, kunnen collega's het verschil maken.

Je eigen salaris verdienen in een échte baan. Volwaardig meedoen. Mensen met een beperking willen en kunnen dat ook. Zij hebben hierbij echter vaak wat hulp nodig. Collega’s spelen dan een heel belangrijke rol. Om dit voor het voetlicht te brengen, is het Regionaal Werkbedrijf Hart van Brabant momenteel druk bezig met de voorbereidingen van een werknemerstop over de Banenafspraak. Deze werknemerstop, met de titel ‘Collega’s maken het verschil’, wordt zoals het er nu naar uitziet medio maart/april 2016 gehouden.

Samen werken aan invullen Banenafspraak
Werkgevers, overheid en vakbonden hebben afspraken gemaakt over banen voor mensen met een beperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Samen werken we hard aan het invullen van de Banenafspraak. De eerste successen zijn al geboekt. Maar het wordt pas écht een succes als collega’s op de werkvloer hun steentje bijdragen. Dan is de kans veel groter dat iemand met een beperking kan meedoen en nooit meer thuis op de bank komt te zitten.

Werknemers worden geïnspireerd
De bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’ die in maart/april 2016 wordt gehouden, is voor medewerkers van bedrijven in Midden-Brabant. Tijdens deze werknemerstop krijgen zij informatie over de Banenafspraak. Ook worden zijn geïnspireerd en ontvangen zij handige gereedschappen om daarna in hun eigen bedrijf het verschil te maken. Tijdens de werknemerstop worden er diverse workshops gehouden. Denk hierbij aan: kans voor de ondernemingsraad, compagnon op de werkvloer en het aanpassen van functies (jobcarving).