Het Regionaal Werkbedrijf Hart van Brabant verzorgt een werknemerstop over de banenafspraak.

Je eigen salaris verdienen in een échte baan. Volwaardig meedoen. Mensen met een beperking willen én kunnen dat ook. Zij hebben hierbij wel wat hulp nodig. Collega’s spelen dan een heel belangrijke rol. Om dit onder meer te benadrukken verzorgt Regionaal Werkbedrijf Hart van Brabant op woensdag 15 juni a.s. een werknemerstop met de titel ‘Collega’s maken het verschil’.

Betrekken en enthousiasmeren
De bijeenkomst voor ondernemingsraadleden, actieve vakbondsleden en personeelsfunctionarissen van organisaties en bedrijven uit Midden-Brabant wordt gehouden bij Baanbrekers aan de Zanddonkweg 14 in Waalwijk. Ook werknemers met een arbeidsbeperking zijn welkom. Doel is om duurzaam werk te realiseren voor talenten met een arbeidsbeperking, door betrekken en enthousiasmeren van werknemers die al bij organisaties werkzaam zijn.

Het Regionaal Werkbedrijf Hart van Brabant verzorgt een werknemerstop over de banenafspraak.

Het Regionaal Werkbedrijf Hart van Brabant verzorgt een werknemerstop over de banenafspraak.

Invullen van de Banenafspraak
Werkgevers, overheid en vakbonden hebben afspraken gemaakt over banen voor mensen met een beperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Samen werken we hard aan het invullen van de Banenafspraak. En dit gaat voortvarend, maar het wordt een nog groter succes als collega’s op de werkvloer ook hun steentje bijdragen. Dan is de kans veel groter dat iemand met een beperking kan meedoen en nooit meer thuis op de bank komt te zitten.

Werknemers worden geïnspireerd
Tijdens de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’ op woensdag 15 juni a.s. krijgen de aanwezigen informatie over de Banenafspraak. Ook worden zijn geïnspireerd en ontvangen zijn handige gereedschappen om daarna in hun eigen bedrijf het verschil te maken. Tijdens de werknemerstop worden er diverse workshops gehouden over de rol van de ondernemingsraad, de begeleiding op de werkvloer en het aanpassen van functies. Ook wordt het gesprek aangegaan over het belang van betrokkenheid van werknemers op de werkvloer. Ten slotte worden er praktijkervaringen met de Banenafspraak worden gedeeld.

Meedoen aan de werknemerstop?
De werknemerstop begint om 12:30 uur en duurt tot 17 uur. Meedoen is gratis. Aanmelden is echter wel nodig. Dit kan op www.collegasmakenhetverschil.nl. Hier staat ook het volledige programma te lezen. Let op: het aantal plaatsen is beperkt! Dus werken we volgens het wie-het-eerst-komtprincipe.