Talent2Work rondleiding bij NDW

Draagrollen, kogellagers, zwaartekrachtrollen, glijlagerrollen, groefkogellagerrollen, aangedreven rollen, trogstellen, conische rollen, trommels, speciale rollen en transportbaancomponenten. Bij NDW Intern Transportonderdelen b.v. in Waalwijk hebben ze er ontzettend veel verstand van. Dat bleek wel tijdens de interessante rondleiding die tien talenten in het kader van Talent2Work onlangs bij dit innovatieve productiebedrijf kregen. Operationeel directeur Nicole Noorman van der Dussen sprak vol enthousiasme over haar familiebedrijf. Zij nam alle tijd voor een rondleiding die écht op rolletjes verliep.

Drie productiehallen
De tien talenten van Talent2Work keken hun ogen tijdens de rondleiding door de drie productiehallen van NDW aan de Sluisweg in Waalwijk. Samen met wethouder Ronald Bakker en Baanbrekersmedewerkers Dennis Schapendonk en Saïd Majiti kwamen zij veel meer te weten over de werkzaamheden van NDW.

Gemotiveerde vakmensen
NDW startte in 1976 op een bescheiden manier met de handel in van transportrollen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van een eenmanszaak tot een organisatie waar 47 gemotiveerde vakmensen aan de slag zijn met alles wat te maken met de productie van componenten voor intern transportsystemen.

Van supermarkt tot vliegveld
De rollen van NDW kom je op veel plekken tegen: van de supermarkt tot het vliegveld en van productieomgevingen tot de landbouwsector. “We maken in feite één product in ontzettend veel variaties. Van buizen, assen en lagers maken we transportrollen in negenduizend verschillende series per jaar. Er is dus sprake van een enorme variatie en van veel kortlopende opdrachten. Dat vereist flexibiliteit van onze organisatie en onze medewerkers.”

NDW zoekt versterking
NDW zoekt momenteel versterking. De 47 medewerkers hebben het namelijk erg druk met alle klussen die moeten worden geklaard. Op dit moment zijn er drie vacatures. Ondertussen zijn twee talenten van Talent2Work naar aanleiding van deze rondleiding al van start gegaan!