Schoonmakers van Baanbrekers houden gemeente Waalwijk schoon

Wethouder John van den Hoven van de gemeente Waalwijk en Baanbrekersdirecteur Ad van Oudheusden ondertekenden op donderdag 22 april het contract voor de hernieuwde samenwerking. Aansluitend gaven zij het goede voorbeeld door samen een stukje te stofzuigen. De schoonmaakmedewerkers van Baanbrekers maken ook de komende jaren het stadhuis en andere gemeentelijke gebouwen schoon.

Driehonderd medewerkers

Buiten coronatijd werken er zo’n driehonderd medewerkers per dag op de schoon te houden locaties. Daarnaast zijn dagelijks ongeveer honderd inwoners, ondernemers of leveranciers verspreid over de dag aanwezig. Belangrijk dus dat er goed wordt schoongemaakt. “Het afgelopen jaar heeft ons allemaal een stuk bewuster gemaakt van het belang van goede schoonmaak en hygiëne”, vertelt de Waalwijkse wethouder. “Ons stadhuis verkeert dankzij Baanbrekers altijd in pico bello staat. Ik vind het extra mooi dat we met een Baanbrekers weer deze samenwerking aangaan. Het sociale aspect van Baanbrekers is de kers op de spreekwoordelijke taart.”

Wethouder John van den Hoven en Baanbrekersdirecteur Ad van Oudheusden geven het goede schoonmaakvoorbeeld.

Handen uit de mouwen

“Natuurlijk voelt het goed dat onze schoonmaakmedewerkers de handen uit de mouwen mogen blijven steken voor onze gemeente Waalwijk”, vertelt Ad. “Het is ons streven om onze medewerkers, ook vaak inwoners van Waalwijk, zo regulier als mogelijk aan de slag te helpen. Ik ben er dan ook trots op dat onze talenten ook binnen de gemeentelijke organisatie van Waalwijk mogen uitblinken.”