De Startersbeurs biedt schoolverlaters de kans om gedurende zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar eigen keuze.

Het is geen gemakkelijke tijd voor jongeren met een (mbo-)diploma op zak die van start willen op de arbeidsmarkt. De Startersbeurs Midden-Brabant kan voor hen uitkomst bieden. De gemeente Tilburg was de eerste waar de Startersbeurs werd aangeboden. Nu kunnen ook jongeren uit de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk een kickstart richting werk krijgen.

Klaar met de opleiding
De Startersbeurs Midden-Brabant is een speciaal project om de jeugdwerkeloosheid voor de leeftijdscategorie 18 tot 27 jaar mee helpen te bestrijden. De regeling is bedoeld voor jongeren die klaar zijn met hun (mbo-)opleiding. Een half jaar lang doen de jongeren werkervaring op bij een bedrijf naar hun keuze. Hierdoor kan de schoolverlater werken aan het ontwikkelen van zijn vaardigheden, waardoor de kansen op een echte baan toenemen. Jongeren uit Midden-Brabant die zich aanmelden kunnen zes maanden lang rekenen op een vergoeding van 500 euro netto per maand. Bedrijven die de jongeren een kans willen geven, worden uitgenodigd zich te melden. De werkgever betaalt 100 euro per maand aan een scholingsbudget voor aanvullende opleidingen van de jongere die bij hem aan het werk is.

Startersbeurs biedt uitkomst
De Startersbeurs is er omdat er momenteel meer mensen zijn die werk zoeken dan dat er banen zijn. Zeker voor jongeren die net klaar zijn met hun opleiding is het niet gemakkelijk om aan werk te komen. Dit komt vooral omdat zij nog geen werkervaring hebben. De Startersbeurs biedt in dit geval uitkomst. De jongeren laten zien dat ze graag in actie komen, ze doen de werkervaring op waar bedrijven op zitten te wachten, verdienen hun eigen geld en maken kans om sneller aan de slag te gaan in een ├ęchte baan.

Meer weten?
Bekijk dan de folder over de Startersbeurs.