Acht statushouders behaalden kort geleden het vakdiploma SVS voor schoonmaakwerk. Een mooi succes dat zij vierden met hun begeleiders bij Baanbrekers. “Hun eerste diploma in Nederland, wat een prestatie!”, vinden zij. “Een bijzondere stap in hun participatie. Nu is de vraag: welke werkgever geeft ze een kans en biedt ze de mooie uitdaging die ze zoeken?”

Deze acht gemotiveerde statushouders zijn allemaal actief in het schoonmaakwerk vanuit Baanbrekers. Ze werken op verschillende projecten in de regio en krijgen nog steeds Nederlandse les. De komende tijd bekijkt Baanbrekers of ze vanuit het schoonmaakwerk ergens definitief geplaatst kunnen worden en zo verder kunnen groeien in Nederland. Eén statushouder is al uitgestroomd, zij werkt nu fulltime bij Piant Stanztechniek in Waalwijk. Geïnteresseerde werkgevers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hannelore van Cromvoirt van Baanbrekers: 06 20 54 01 62.

Dik verdiend
“De hele groep is geslaagd, dat is een officieel moment waard”, sprak Menthe van Esch (werkmakelaar nieuwkomers) tijdens de diploma-uitreiking. “We zijn allemaal supertrots. Het applaus en de bloemen horen bij deze diploma-uitreiking en zijn dik verdiend.” Ook haar collega’s Heidi Saxler, Ellen Brandse en Hannelore van Cromvoirt waren aanwezig om samen dit mooie moment te beleven. Op de foto van links naar rechts: Meri, Freweny, Hannelore, Kate, Heidi, Maureen en Menthe.