Bij Diepop werken inmiddels zeven SW-medewerkers van Baanbrekers op locatie.

Diepop, de koel- en diepvriesopslagspecialist uit Waalwijk, mocht onlangs een ploeg SW-medewerkers van Baanbrekers verwelkomen. Deze ploeg – het zijn nu nog zeven medewerkers, maar er is uitbreiding voorzien – is bezig met het onder koude omstandigheden inpakken en verpakken van allerlei producten.

Bij Diepop werken inmiddels zeven SW-medewerkers van Baanbrekers op locatie.

Bij Diepop werken inmiddels zeven SW-medewerkers van Baanbrekers op locatie.

Samenwerking verloopt goed
De samenwerking tussen Diepop en de SW-medewerkers verloopt inmiddels goed. “Zeer goed, mag ik wel zeggen”, vertelt bedrijfsleider Til de Voogd van Diepop. “Tja, je weet pas of iets lukt, als je het hebt geprobeerd. Natuurlijk werken wij al een hele tijd erg goed samen met Baanbrekers. Zo zijn er bij ons in het verleden al tientallen talenten vanuit een uitkering aan de slag gegaan. En ook dat bevalt ons goed. Baanbrekers heeft in de praktijk bewezen dat ze aanpakkers en doorzetters leveren. Het zijn harde werkers die de kantjes er niet vanaf lopen. Stuk voor stuk zijn het kandidaten die goed bij ons passen. Dat geldt zeker ook voor de SW-ers die nu bij ons in actie komen.”

Snacks en aardappelproducten
De hoofdactiviteiten van Diepop bestaan uit het in- en verpakken van onder meer snacks en aardappelproducten voor grote klanten die de consumentenmarkten binnen en buiten Europa bedienen. “Verder houden wij ons bezig met het invriezen van vers aangeleverde voedingsmiddelen. Ook het gekoeld of bevroren op voorraad houden van deze producten is één van onze activiteiten.”

Iedereen is welkom
Kenmerkend voor Diepop is dat er een warme en open bedrijfscultuur is waar goed voor de medewerkers wordt gezorgd. “Bij ons is iedereen welkom. Of je nu wel of geen beperking hebt, dat maakt helemaal niets uit. Een goede opleiding is niet vereist. Maar je moet wel gemotiveerd zijn en willen doorzetten. En als je bij ons laat zien wat je kunt, dan zijn er allerlei doorgroeikansen.”