Talent2Work

Talent2Work was in 2013 een groot succes. Dit innovatieve werkgelegenheidsproject draaide in eerste instantie alleen in de gemeente Heusden. Sinds kort is Talent2Work ook ingevoerd in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk. “Inmiddels zetten 139 personen door Talent2Work nieuwe stappen naar werk”, vertelt manager re-integratie & participatie Frank Pijnenburg. “In de 118 gevallen gingen deze talenten aan de slag op een reguliere werkplek. Dit past helemaal bij ons streven om telkens te zoeken naar de meest duurzame banen met onze kandidaten. We zijn echter realistisch en willen alle werk dat eerlijk is belonen met goede werkkracht. Dat is waar we werkgevers echt mee kunnen helpen via Talent2Work.”

Erg te spreken over aanpak
De tientallen werkgevers die Baanbrekers tot op heden bediende met Talent2Work zijn erg te spreken over de aanpak, over de speeddates, over de meet-and-greets en de rondleidingen. “Vooral door de rondleidingen met kandidaten is de drempel laag voor beide partijen. Werkgevers zien ‘het vlees in de kuip’, werkzoekende kandidaten zien ‘de plek waar het gebeurt’. Hierbij zijn er goede en soms onverwachte kliks, die leiden tot mooie plaatsingen. Daarbij faciliteert Baanbrekers alleen; werkgevers en werkzoekenden maken bij de rondleidingen een eerlijk en direct contact en dat is het zuiverste en beste in het bemiddelingsproces.”

Talent2Work is er voortaan in de drie Langstraatgemeenten.Burgemeesters en wethouders zetten deur op kier
Talent2Work heeft veel te danken aan de lokale colleges van burgemeester en wethouders. “Regelmatig zijn zij degenen die de deur bij bedrijven op een kier zetten. Op die manier kunnen wij vanuit een lage drempel contact leggen met de ondernemers voor bijvoorbeeld een rondleiding. Of voor directe vacatures, want er zijn bedrijven die geen rondleiding willen. Als we echter wel op rondleiding gaan, gaat er met regelmaat ook een wethouder of burgemeester mee. Dat geeft extra cachet, en ook verbinding van gemeentebestuur naar lokale ondernemers. Dat is niet alleen goed voor werkzoekenden, maar ook voor het algehele economisch klimaat in de gemeenten – een bijproduct waar we ook trots op mogen zijn.”

Geslaagde kick-off 
Na een geslaagde kick-off eind november van Talent2Work voor de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk zijn de eerste rondleidingen ook in deze gemeenten al gepland en uitgevoerd. “We blijven bedrijven benaderen, maar roepen ook bedrijven op om zich bij ons te melden. Talent2Work is niet alleen een manier van werken, het is een belevenis voor ondernemers, politiek en werkzoekenden om vanuit een nauwe samenwerking de lokale economie écht vooruit te helpen. Talent2Work in de Langstraat voor 2014 heeft alle potentie om het succes van 2013 meer dan te evenaren. Daar wil Baanbrekers met samen met onze lokale partners en de inwoners van de Langstraat werk van maken!”