Henri b.v. haalt zijn ingrediënten zo veel mogelijk bij producenten in de buurt.

Vijftien gemotiveerde talenten van Talent2Work, vier bevlogen professionals van Henri b.v. en twee enthousiaste vertegenwoordigers van Baanbrekers; de ingrediënten voor een succesvol arbeidsmarktrecept waren onlangs ruimschoots voor handen bij Henri b.v. in Drunen. Tijdens een interessante tocht langs tonnen met kruiden en specerijen, levensgrote stoomketels en indrukwekkende productielijnen voor de lekkerste gerechten werden de gasten door Henri b.v. bijgepraat over de wereld van culinaire specialiteiten.

Vijftien talenten luisterden aandachtig naar het verhaal van Henri b,v,

Vijftien talenten luisterden aandachtig naar het verhaal van Henri b,v,

Familiebedrijf
Henri is naar eigen zeggen de helpende hand in de professionele keuken. “We zijn een écht familiebedrijf dat al 35 jaar actief is”, vertelt Frank Sluis, manager productie & kwaliteit. “In 1979 besloot onze oud-directeur Harrie van Olphen om samen met zijn vrouw Els een nieuw bedrijf te starten.” Henri heeft echter een veel langere voorgeschiedenis. “Rond 1600 stond immers de eerste Van Olphen al achter de potten en pannen. Later volgden succesvolle bedrijven als Van Olphen Kruiden en soepfabriek Havox.”

Henri b.v. werkt met verse, lekkere en vooral natuurlijke producten.

Henri b.v. werkt met verse, lekkere en vooral natuurlijke producten.

Proefkelder
Henri begon klein, in de kelder van een woonhuis in Drunen. In deze ‘proefkelder’ bedachten de mensen van Henri de eerste culinaire creaties: pizza’s, quiche lorraine en Provençaals spek. Het bleek de basis voor een succes. Inmiddels bedenkt en produceert Henri veel meer: van koelverse soepen en sauzen tot kant en klare maaltijden. Tegenwoordig zit Henri in een modern bedrijfspand aan de Antonie van Leeuwenhoekweg in Drunen. Verder heeft de culinair specialist een opslaglocatie bij Transportbedrijf Kivits in Elshout.

Culinaire specialiteiten
“Ons assortiment is tegenwoordig enorm uitgebreid. Met zo’n tachtig vaste medewerkers zijn we dag-in, dag-uit bezig met het bereiden en verpakken van culinaire specialiteiten voor landelijke horecaketens, verzorgingstehuizen, eetcafés, restaurants, kantines, supermarkten en foodbedrijven. We maken onder meer soepen, sauzen en maaltijden. Eigenlijk maken we alles behalve de toetjes.”

Henri b.v. haalt zijn ingrediënten zo veel mogelijk bij producenten in de buurt.

Henri b.v. haalt zijn ingrediënten zo veel mogelijk bij producenten in de buurt.

Spontaan honger
Van een bezoek aan Henri krijgt iedereen spontaan honger. Op grote (en soms kleine) schaal worden de lekkerste gerechten bereid. “Onze gerechten bedenken we op keukenschaal. Daarna vertalen wij de recepten op zo’n manier dat we ze op grote schaal aan onze klanten kunnen leveren. Bij al onze producten proef je onze liefde voor écht en eerlijk eten. Wij verwerken op grote schaal verse, lekkere en vooral natuurlijke producten. Die halen we het liefste van dichtbij. Zo komen onze asperges bijvoorbeeld uit Helvoirt en onze witlof groeit in Drunen.”

Smakelijk... Duidelijker kan het niet zijn. Om smaak, daar draait het om bij Henri b.v.

Smakelijk… Duidelijker kan het niet zijn. Om smaak, daar draait het om bij Henri b.v.

Zes vacatures
Wat betreft personeel gelooft Henri erin om dat ook uit de buurt te halen. “We hebben al vaker zaken gedaan met Baanbrekers”, vertelt P&O adviseur Birgit Kraijenoord. “Zo zijn er al vier personen bij ons aan de slag gegaan naar aanleiding van een vorig Talent2Workbezoek. Omdat de groei er bij ons flink inzit, zijn we ook nu weer op zoek naar nieuwe mensen. We hebben momenteel zes vacatures. We zoeken een lijnoperator, een productiemedewerker, een monteur, een inpakker, een medewerker voor onze ultraversafdeling en een medewerker voor de pastalijn.”

Kijken naar de persoon
Bijzonder aan deze Talent2Workrondleiding is dat voor het eerst talenten van Baanbrekers én reguliere sollicitanten deelnemen. “Eigenlijk is zo’n rondleiding best een aparte manier van solliciteren”, geeft de P&O adviseur toe. “Maar het werkt goed, dat hebben we inmiddels gemerkt. Wij kijken graag naar de persoon achter de sollicitatiebrief. En dat gaat prima tijdens zo’n Talent2Workbijeenkomst.”

Alle werkzaamheden bij Henri b.v. leiden uiteindelijk tot maaltijden waarvan je thuis kunt smullen.

Alle werkzaamheden bij Henri b.v. leiden uiteindelijk tot maaltijden waarvan je thuis kunt smullen.

In de smaak
De rondleiding door teamleider kookvoorbereiding Maarten van Falier, teamleider afvul, inpak en ultravers Niels Swinkels en manager productie & kwaliteit Frank Sluis viel bij de talenten van Talent2Work goed in de smaak. Tijdens de rondgang door de ‘keukens van Henri’ konden de Talent2Workkandidaten proeven aan het werken bij Henri. Hierna kregen zij de kans om zichzelf te presenteren en te vertellen of het werken bij Henri iets voor hen zou zijn. Stuk voor stuk wilden ze graag bij Henri aan de slag. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dat zal de toekomst uitwijzen.