Er gaan twee talenten aan de slag bij Bekookt.

Wilderniskroketten, wilde zalmbitterballen, ragout van beenham en Wagyu stoofvlees zijn niet bepaald de snacks die je normaal gesproken in een doorsnee cafetaria ziet liggen. “Nog niet”, lacht Dennis van Scheijndel, “maar wat niet is kan nog komen. En wie weet wel sneller dan je denkt”. De eigenaar van Bekookt en bedenker van al dit ambachtelijk lekkers is een groot voorstander van authentiek ambachtswerk met oog voor de lokale omgeving en het milieu. Binnenkort mogen twee talenten vanuit Baanbrekers hem bijstaan op zijn zoektocht naar verantwoorde snackkwaliteit.

Dennis van Scheijndel, eigenaar van Bekookt, is een groot voorstander van authentiek ambachtswerk met oog voor de lokale omgeving en het milieu. Binnenkort mogen twee talenten vanuit Baanbrekers hem bijstaan op zijn zoektocht naar verantwoorde snackkwaliteit.

Dennis van Scheijndel, eigenaar van Bekookt, is een groot voorstander van authentiek ambachtswerk met oog voor de lokale omgeving en het milieu. Binnenkort mogen twee talenten vanuit Baanbrekers hem bijstaan op zijn zoektocht naar verantwoorde snackkwaliteit.

Westerse keuken
Naar eigen zeggen is Dennis bekookt. “En daar is niets meer aan te doen. Gelukkig. In mijn jonge jaren wilde ik altijd al alles anders aanpakken dan gebruikelijk was in de horeca. Als jonge chef-kok ging ik helemaal los, totdat ik de authentieke westerse keuken herontdekte. Dat was écht het moment dat ik bekookt raakte. Ik wilde culinair gaan vernieuwen met behoud van de historische en logische werkwijze.”

Eigen draai
Aan de westerse keuken heeft de Bekookt-chef een geheel eigen draai gegeven. Hij bedenkt en maakt allerlei bijzondere en vernieuwende snacks en soepen. Dat doet hij in zijn woonboerderij in Drunen. Hier ging Dennis aan de slag met potten, pannen en machines. “In mijn compacte professionele keuken maak ik op authentieke wijze allerlei streekproducten. Niks geen massaproductie, maar lekkere en toch ook bijzondere producten zonder moeilijk uit te leggen ingrediënten. Stuk voor stuk producten met een verhaal en een uitstekende smaak. De eerlijke ingrediënten koop ik lokaal bij boerderijwinkels. Met hun specifieke basisbestanddelen maak ik de Bekookt- producten. Die zijn vervolgens te koop bij diezelfde boerderij- en landwinkels. Je kunt ze ook kopen via mijn webshop.”

Kernwoorden
Lokaal, eerlijk en vertrouwd. Dat zijn kernwoorden voor Dennis. “Die gelden ook als het gaat om de inzet van medewerkers. Tot op heden kon ik het allemaal zelf bolwerken. Maar ik krijg het steeds drukker. Na een gesprek met Baanbrekers heb ik werkzoekende talenten mogen ontvangen bij mij op de zaak. Door middel van een rondleiding kon ik meteen zien wat voor vlees ik in de kuip had. Aanvankelijk was ik van plan om één kandidaat aan een baan te helpen. Maar het zijn uiteindelijk twee talenten geworden. Met z’n drieën gaan we aan de slag om van Bekookt een nog groter succes te maken dan het nu al is. Mijn ‘medebekokers’ zullen net zoals ikzelf aan de slag gaan met alle werkzaamheden die er bij mijn zaak te doen zijn. Van het maken van kroketten en het verpakken van stoofvlees tot het bezorgen van bestellingen en het inkopen van ingrediënten.”